Livet etter Kaizers?

Handyman, impro-musiker, menighetsliv, musikalskriving, seiling, familieliv, pappapermisjon og blanke ark. Her er kaizernes framtidsplaner.

Publisert:

Lørdag 14. september spiller Helge Risa, Terje Winterstø Røthing, Rune Solheim, Geir Zahl, Øyvind Storesund og Janove Ottesen (foran) sin aller, aller, aller siste konsert. Kaizers Orchestra kan være historie etter denne kvelden. Foto: Torstein Lillevik

Lørdag 14. september spiller Kaizers sin avskjedskonsert i DNB Arena. Bandmedlemmene kommer til å leve helt andre liv når Kaizers går i dvale. Her er framtidsplanene:

Helge Risa, tangenter:

— Hva gjør du etter 14. september?

— Jeg tar meg en vanlig jobb, men ikke før i 2014. Jeg vil bygge hus. Snekker, rørlegger og elektriker; jeg vil lære meg alt sånt. Egentlig er jeg lærer, men jeg sover så fort når jeg leser at jeg ikke kan være lærer. I tillegg vil jeg ha tid til å reise på lange seilturer, og jeg skal ha litt skikkelig fri.

Les også

Kaizers avslutter i DNB Arena

— Hva vil du savne når Kaizers legges på is? - Livet på tur og alt det sosiale er veldig kjekt. Jeg vil nok også savne oppmerksomheten. Det er kjekt å få skryt for det du holder på med. Vi har jo egentlig et fint liv. Enten så spiller vi eller så har vi fri, og jeg liker egentlig begge deler veldig godt. Det er kanskje jeg som har minst lyst å slutte, og jeg håper og tror at Kaizers dukker opp igjen om noen år.

Øyvind Storesund, bass:

- Hva gjør du etter 14. september?

— Jeg er nok den i bandet som skal tilbake til slik det var før. Det betyr spilling med andre band som Wunderkammer, Cloroform og en del impro-ting. Det har det ikke blitt mye tid til de siste årene.

- Hva vil du savne når Kaizers legges på is?

— Alt er veldig på stell i Kaizers. Som musiker kan du slappe av og konsentrere deg om å spille. Nå er det tilbake til å kjøre sju timer over fjellet, bære utstyr og sjaue. I tillegg er vi en gjeng som går godt sammen, selv om vi er enormt ulike. Jeg vil definitivt savne gutta. Og selvfølgelig publikum. Det er sjelden 6000 ville, skrikende fans som tar helt av på impro-konserter. Det blir annerledes, men jeg gleder meg.

Terje Winterstø Røthing, gitar:

- Hva gjør du etter 14. september?

— Først og fremst gleder jeg meg til å leve livet på familiens premisser. Nå må alt planlegges ut fra Kaizers, og jeg ser fram til litt mer frihet. Skambankt blir prioritert. Vi skal i studio i Oslo to dager etter den siste Kaizers-konserten. Ellers har jeg ganske blanke ark, men et par tråder som jeg skal se om det blir noe mer ut av.

- Hva vil du savne når Kaizers legges på is?

— Vi er blitt en familie, og jeg vil savne både bandet og de folkene rundt. Vi kommer nok ikke til å se hverandre så mye, og selv om jeg er klar for en pause vil jeg garantert savne samholdet.

Rune Solheim, trommer

- Hva gjør du etter 14. september?

— Aller først skal jeg bli ordentlig godt kjent med de tre ungene mine. Jeg skal være familiemann, ta igjen for noen tapte pappapermisjoner og jeg skal ha ferie. Vi er også med i en frimenighet som jeg vil engasjere meg mer i. Musikken kommer til å være en overskuddsting, ikke noe jeg MÅ gjøre. Jeg har produsert en god del for Kaizers. En jobb i den retningen kan jeg godt tenke meg etter en solid friperiode.

- Hva vil du savne når Kaizers legges på is?

— Livet på veien sammen med kompisene i bandet. Det er en morsom, ærlig og god gjeng som har vært enormt mye sammen i 13-14 år. Det skal bli fint å gjøre noe annet, men på litt sikt er det masse ved Kaizers jeg kommer til å savne. Konserter, innspillinger, fans og alt mulig.

Geir Zahl, gitar og vokal

- Hva gjør du etter 14. september?

— Walk the earth og unngå for en hver pris å havne i en vanlig jobb. Jeg skal ta fri og reise, uten å være på turné. Senere kommer jeg nok til å holde på med musikk i utvida forstand. Janove og meg har så smått begynt å lære oss å skrive dramaturgi, for eksempel. Litt musikalskriving blir det nok i tillegg til å lage musikk i andre sammenhenger.

- Hva vil du savne når Kaizers legges på is?

Vi har hatt mange øyeblikk av magi i Kaizers. Når nye ideer dukker opp, nye planer, kreative øyeblikk i studio, fantastiske livejobber. Vi seks har en helt spesiell kjemi som jeg definitivt kommer til å savne.

Janove Ottesen, vokal:

- Hva gjør du etter 14. september?

— Jeg skal lage musikal av Violeta-platene. Det kommer til å ta mesteparten av tiden. Tar det ti år, så tar det ti år. Familien skal prioriteres – selvfølgelig. Jeg kommer nok til å jobbe med musikk i mange ulike sammenhenger.

- Hva vil du savne når Kaizers legges på is?

— Jeg vil savne en kompisgjeng som har gått i krigen sammen. Vi kommer nok til å treffes, men ikke leve sammen onsdag til søndag. Jeg har elsket planleggingen, jobbing med ideer, turnélivet og alt sammen. Adrenalinkicket når du står foran en horde med fans er også het spesielt. Den samme følelsen har jeg bare opplevd da jeg prøvde boksing. Jeg må kanskje begynne å bokse.

Publisert: