MUST får to nye direktører i 2020

Museum Stavanger (MUST) får en ingeniør fra offshorebransjen og en tidligere kultursjef som nye avdelingsdirektører.

Publisert: Publisert:

Museum Stavanger består av en rekke forskjellige museer. MUST er det eneste museet i Norge som dekker så varierte fagområder som natur-, kultur - og kunsthistorie, samt sjøfart og industri. Foto: Rune Vandvik

Rudolf Svensen (55) og Inge Eikeland (46) har fått tilbud om og takket ja til stillingene som avdelingsdirektører i avdeling for naturhistorie og avdeling for kultur-, sjøfart- og industrihistorie ved Museum Stavanger (MUST).

Svensen er utdannet ingeniør og har ledererfaring fra IT- og offshorebransjen. Han har også erfaring fra marinbiologi og har samarbeidet med Havforskningsinstituttet, Naturvernforbundet og andre nasjonale og internasjonale institusjoner.

Rudolf Svensen er involvert i flere formidlings- og forskningsprosjekter og har skrevet populærvitenskapelige artikler om marin biologi og dykking. I 2020 blir han avdelingsdirektør for naturhistorie ved MUST.

Eikeland, som blir avdelingsdirektør for kultur-, sjøfart- og industrihistorie, har de siste årene vært kultursjef i Farsund kommune. Han er utdannet historiker og har hatt ulike formidler- og lederroller på flere av de kulturhistoriske museene i Vest-Agder museet.

Begge tiltrer stillingene 6. januar 2020.

Inge Eikeland er utdannet historiker og har lang ledererfaring med bred museumsfaglig bakgrunn. Han blir MUST sin nye avdelingsdirektør for kultur-, sjøfart – og industrihistorie.

– Vi mener å ha funnet to dyktige ledere som sammen med den kompetente staben i avdelingene kan bidra til å utvikle MUST for fremtiden, sier administrerende direktør i MUST, Siri Aavitsland.

Publisert: