Konkursras blant klesbutikker i Norge

Klesbransjen i Norge er hardt rammet av koronakrisen. Siden mars har 34 selskaper gått konkurs.

Publisert: Publisert:

Klesbransjen har vært taperen under koronakrisen, ifølge Virke. Siden mars har 34 selskaper i klesbransjen har gått konkurs i Norge. Foto: Frank May / NTB scanpix

  • NTB

I april i fjor utgjorde klesbutikkene bare 1 prosent av konkursene i Norge, i april i år var andelen 7 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge arbeidsgiverorganisasjonen Virke falt omsetningen i klesbransjen i Norge i mars med 55 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Det akkumulerte omsetningstapet i april er på nær 25 prosent.

– Forretninger som selger klær, sko og vesker har vært de store taperne i handelen som følge av koronatiltakene, sier bransjedirektør Bror Stende i Virke faghandel til DN.

Han mener de store kjedene ofte har kontroll på hele verdikjeden fordi de både produserer og selger egne varer, men at det kan være vanskelig for de små som kun videreselger andres merkevarer.

– Når man kanskje har levd på svak egenkapital de siste årene, og nesten drevet på kreditors regning, så tar koronakrisen de svakeste av lasset med en gang. Når det stenges helt ned, har disse forretningene ingen sjanse, rett og slett, sier han til avisa.

Publisert:

Les også

  1. Kraftig salgsnedgang for klesgiganten H&M

  2. Vil legge press på norske myndigheter - og åpne grensen

Mest lest akkurat nå

  1. To nye tilfeller av koronasmitte i Sandnes

  2. Bilbrann på Grannes

  3. Utradisjonelle munnbind i vinden: – Viktig at de ser bra ut

  4. MC-fører døde etter trafikkulykke i Haugesund

  5. Landro: - Vi har det tøft nå, men ansvaret er mitt

  6. Sommaren er tilbake: Sol og knalltemperaturar i heile Rogaland