Kristian Valen skal prøve seg mot Rune Rudberg i Melodi Grand Prix

Kristian Valen skal prøve seg i Grand Prix med en egenkomponert sang. Han får konkurranse fra blant andre Åge Sten Nilsen, Rune Rudberg, electrojoikeren Elin Kåven og skuespiller Amina Sewali.

Kristian Valen er blant deltakerne i den norske Melodi Grand Prix-finalen.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Tirsdag røpet NRK årets startfelt på ti artister - i spennet fra gamle ringrever til nye fjes og alternative kandidater. Den norske Melodi Grand Prix-finalen avholdes 11. mars i Oslo Spektrum, med Line Elvsåshagen og Kåre Magnus Bergh som programledere. Her er deltakerne:

Jowst

Består av musikkprodusenten Joakim With Steen, som blant annet har jobbet med CLMD, og sangeren Aleksander Walmann.

Fra Porsgrunn.

Elin & The Woods

Duoen utgjøres av den velkjente samiske folkpopartisten Elin Kåven i elektronisk samspill med Robin Lynch. Navnet fikk de da Kåven alltid sa hun måtte "ut og snakke med skogen før jeg bestemmer meg". Musikken beskrives som electrojoik - elektronisk musikk med tunge rytmer og joik.

Fra Karasjok/Sandnessjøen

Kristian Valen

Komikeren er klar for Melodi Grand Prix, og kan skilte med en stemme og fremføring av sin hit "Still Here" som fikk Michael Jacksons mor til å få tårer i øynene da han sang den for henne i Los Angeles.

Fra Stavanger.

Ulrikke

Ulrikke med etternavnet Brandstorp sang seg til semifinalen i The Voice i 2015 og har spilt barneteater, før hun nå har turnert med Queen-showene – noe som gjør at hun vil konkurrere mot sin tidligere sjef Åge Sten Nilsen.
Fra Sarpsborg

NRKs programledere Line Elvsåshagen og Kåre Magnus Bergh presenterer deltaker Rune Rudberg i Melodi Grand Prix Oslo tirsdag.

Rune Rudberg Band

Med Rudberg i spissen, og et herrelag som teller Ketil Fog, Egil Brattås, Bjørn Teig, Tor Brasetvik og Tore Blestrud, blir det dansebandmusikk i startfeltet også i år.

Fra Østfold

Ammunition

Dette er hardrockbandet til Åge Sten Nilsen fra 2005-vinnerbandet Wig Wam. Der har han med seg krefter som Erik Mårtensson, Victor Cito, Jon Pettersen, Magnus Ulfstedt og Lasse Finbråthen.

Fra Østfold

Amina Sewali

Hun har vært å se på Nationaltheatrets scene som Solveig - men som musiker kaller hun seg et enkvinnes beatboxing-band. Er i ferd med å skuespillerutdanning gjennom Det Multinorske, som er Det Norske Teatrets ikke-vestlige satsing, men utga debutalbumet som musiker allerede i 2011.

Fra Oslo.

Ella

Ella har sunget MGP-covere som del av en duo, men gjør her en rockelåt signert Ida Maria.

Fra Oslo

Jenny Augusta

Nok et ubeskrevet blad på riksplan. Hun sang seg til semifinalen i "Norske Talenter" i 2015 med sangen "Drit og dra", og har både spilt Springsteen og varmet opp for Senjahopen.

Fra Brønnøysund.

In Fusion

Gruppen består av LIPA-utdannede Nina Grødahl, Saima-Irén Miam, som har vært med i "The Stream", og rockevokalisten Miriam Raanes.

Fra Sør-Trøndelag.

Publisert: