Kristoffer Joner har rolle i «Mission: Impossible 6»

Stavanger-skuespilleren Kristoffer Joner har spilt inn scener til den kommende «Mission: Impossible»-filmen sammen med Tom Cruise.

Kristoffer Joner har fått en rolle i den kommende «Mission: Impossible»-filmen, hvor selveste Tom Cruise spiller hovedrollen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Kristoffer Joners bekrefter overfor Aftenbladet at han er med i den kommende storfilmen «Mission: Impossible 6», men kan ikke utdype noe utover dette, verken om sin rollefigur eller handlingen i filmen for øvrig.

Joner spilte inn scener sammen med hovedrolleinnehaver og superstjerne Tom Cruise i London for om lag en måned siden. Det gjorde naturlig nok inntrykk.

– Jeg har jo vokst opp med Tom Cruise og gjengen, og det å få lov til å jobbe sammen med dem var selvsagt en stor opplevelse. Det var nervepirrende i begynnelsen, men veldig gøy på slutten. Man får jo også eksponert seg godt som skuespiller, sier Joner til Aftenbladet.

Skryter av Cruise

Da han var med i «The Revenant» for to år siden, opplevde han at hans eget bidrag ble klippet betraktelig ned. Han tar høyde for at det samme kan skje denne gang.

– Det er alltid en sjanse for det. Hollywood-selskapene jobber på en helt annen måte enn vi er vant til, og filmer mye mer enn de egentlig trenger. I Norge lager vi først filmen og så filmer vi, mens de filmer først og lager filmen etterpå, sier Joner, som til sammen var på settet i fire dager.

Han karakteriserer Tom Cruise som ekstremt profesjonell.

– Han er veldig hardtarbeidende og han er like mye Tom Cruise utenfor kamera som på kamera. Det var utrolig interessant og spennende å diskutere scenene og jobbe sammen med ham, sier Joner.

Mer enn det kan han ikke si om filmen, men etter at han har lagt på, ringer han opp igjen med en tilleggsopplysning. Eller rettere sagt oppfordring:

– Du må få med at det er veldig viktig at alle stemmer ved valget neste måned.

Lang merittliste

Joner, som filmdebuterte med «Detektor» i 2000, har lenge vært en av våre mest kjente skuespillere. Etter hvert har han også fått en internasjonal karriere, og hadde i 2015 en liten rolle i storfilmen «The Revenant», hvor ingen ringere enn Leonardo DiCaprio spilte hovedrollen. I år har han hovedrollen i den norske filmen «Hjertestart», og er nominert til Amanda-prisen i kategorien beste mannlige skuespiller. Han har vunnet prisen to ganger tidligere, i 2012 for sin rolle i «Kompani Orheim» og i 2005 for sin rolle i «Naboer».

Utsatt innspilling

«Mission: Impossible 6» skal etter planen spille inn sluttscenene på Preikestolen i Lysefjorden. Opprinnelig var datoene 20. - 28. september satt av til innspillingen, men etter at hovedrolleinnehaver Tom Cruise skadet seg under et stunt i London nylig, er innspillingen utsatt på ubestemt tid. De siste estimatene tydet på at Cruise, som gjør sine egne stunt, vil måtte ta det med ro de neste to månedene. Det er dermed usikkert når scenene på Preikestolen vil kunne spilles inn.

Den første «Mission: Impossible»-filmen kom i 1996, og ble regissert av Brian De Palma. Den var basert på tv-serien med samme navn. Filmen fikk sin etterfølger i 2000, siden har det kommet nye filmer i 2006, 2011 og 2015. Den neste filmen i serien er planlagt utgitt i 2018 og regisseres av Christopher McQuarry, som også regisserte den forrige filmen. Han har for øvrig også skrevet manuset til både denne filmen og til flere andre filmer hvor Cruise har spilt hovedrollen, deriblant «Jack Reacher», «Edge of Tomorrow» og «Valkyrie».

Publisert: