Koronautsatte Spellemannpriser skal deles ut i neste uke

Årets Spellemann-utdeling vil foregå stykkevis og delt på ulike plattformer – men oppsummeres i en NRK 1-sending lørdag 2. mai.

Publisert: Publisert:

Endelig får Sigrid svar på om det blir en Spellemann på henne: Hun er nominert til fire priser. Foto: AP

 • NTB

Utdelingen vil foregå i løpet av neste uke fordelt i ulike kanaler, med «Alltid sammen» på NRKs eget nettsted som hovedplattform. 1. mai skal blant annet flere av prisene deles ut live i en nettsending der.

– Det er en stor glede å kunne fortelle at vi neste uke skal hedre alle vinnere og nominerte til Spellemann 2019. Til tross for at det blir en annerledes prisutdeling akkurat i år er vi imponerte over, og glade for at hele NRK-systemet nå er satt i sving for å lage det som kommer til å bli en flott og verdig Spellemann-sending, sier styreleder i Spellemann, Marte Thorsby i en pressemelding fra NRK.

Årets show, der man delte ut priser for 2019-plateutgivelsene, skulle egentlig foregått 28. mars, men ble utsatt på grunn av koronautbruddet og satt på vent.

Sigrid høstet flest nominasjoner da årets Spellemann-nominerte ble offentliggjort 7. februar. Hun er nominert hele fire ganger – i gjeve klasser som Årets album og Årets låtskriver og Årets låt, så vel som i popartistkategorien.

Karpe-gutta Magdi og Chirag høster tre nominasjoner for sitt «SAS Plus / SAS Pussy»-prosjekt – i Årets album, i urbankategorien og sammen i Årets låtskriver.

Dutty Dior og Isah er sammen nominert til Årets låt med «Hallo», og er hver for seg nominert for soloutgivelser og som Årets gjennombruddsartister Andre gjennombruddsnominerte artister – som kan vinne 250.000 kroner i Gramostipend – er girl in red, Bokassa, rockerne i brenn og indiebandet Pom Poko. De to sistnevnte har også nominasjoner i respektive kategorier.

Arif har tre nominasjoner, det samme har Gabrielle. Flere med to nominasjoner er Signe Marie Rustad, bandet No. 4 med tekstforfatter Emilie Christensen samt Ruben. Også folkemusikeren Helga Myhr er dobbeltnominert – og skal konkurrere mot seg selv i klassen for folkemusikk og tradisjonsmusikk. Der er hun nominert både for sin egen utgivelse og med gruppen Morgonrode.

Frida Ånnevik er nominert i tekstforfatterklassen for sine gjendiktninger til norsk av andres, engelskspråklige låter – noe som også fikk henne nominert i viseklassen. Der møter Ånnevik på veteranen Benny Borg, som har en ny Spellemann-sjanse – 46 år etter at han ble priset som årets mannlige popartist.

I kampen om Årets låt-hederen er det en spennvidde fra fjorårets MGP-vinner Keiino med «Spirit in the Sky» til Nicolay Ramms humorsang «Raske briller».

Publisert:

Les også

 1. Isah fra Stavanger nominert til tre Spellemannpriser

Mest lest akkurat nå

 1. Regler for utbetalinger til politikere og partier er kjent ulovlig. Det kan få landsdekkende konsekvenser

 2. Signalbygget på Forus skal rives. Her er de nye planene

 3. Ett nytt smittetilfelle i Stavanger

 4. Fikk du med deg smellet i Gandsfjorden?

 5. Rødt legger lokk på saken. Slik forklarer Stavanger-politikeren hvorfor hun bryter ut

 6. Elbiler må betale mer

 1. Isah
 2. NRK
 3. Spellemannprisen
 4. Karpe