Ny rekord for Svartnissen

Nissene på Sola skal spille 56 forestillinger før jul - ny rekord. Og i år får de hjelp fra både Sannissen og Tanta Lucia.

Publisert: Publisert:
  • Leif Tore Lindø
    Journalist

Reinsdyret Rudolf har fått en meget framskutt rolle i årets utgave av Barnas Store Julerevy. Over 20.000 har det som en førjulstradisjon å se Svartnissens ville kamp for å ødelegge det verste han vet: Julen.

I likhet med trøndere flest vet han ikke når han skal gi seg, og i år har han en utspekulert plan som innebærer en angrep på strømnettet, en blogger fra Sandnes og store mengder ond latter. Han må forbi Kissa Nissemann, Ove Rocketroll og Mr. Caboom, som de siste årene har fått bistand fra Åserals nest mest kjente individ (ordfører Inger Lise Lund Stulien (H) er mest kjent): Reinsdyret Rudolf (definitivt det mest kjente reinsdyret).

Les også

Se og lær hvordan du beveger deg som Reinsdyret Rudolf

Svartnissen er tilbake for å ødelegge julen, men han tar seg også tid til en fellesdans. Foto: Kristian Jacobsen

I løpet av det siste året har Rudolf og hans trupp med flyvende sledtrekkere blitt rammet av flyskam. Det har igjen ført til at de har elektrifisert hele sledeoperasjonen med alt det det innebærer av rekkeviddeangst og heft og ugreie med lading og marakkels.

Sandnissen

Og ikke nok med det! Svartnissen, hvis urokkelige mål er å ødelegge julen, ser sitt snitt til å gå dette nærmere etter i strømmen. Den onde trønderske nissens plan er å kutte hele strømforsyningen, ikke bare på Nordpolen og dalstroka innafor, men i hele verden. På den måten vil han hindre Rudolf sine å levere julepressangene. Lykkes han, etter rundt 20 års mislykka forsøk, vil hele julen være ødelagt, til glede for mørkets nissefyrste.

Sandnissen aka Alexandra Gjerpen. Foto: Kristian Jacobsen

Og ikke nok med det! Som et ledd i den utspekulerte planen trekker Svartnissen inn Sandnissen (Alexandra Gjerpen). Hun er en slags influencer, jaffal på Ruten, og driver, i tillegg til en forholdsvis stor og h...glorete garderobe, Svartnissefrue-bloggen. Kampsak: Pommfri må bli godkjent som julemiddag.

Hun er døøøødsforelska i Svartnissen, men spørsmålet er om han bare bruker henne, eller om han virkelig har varme følelser for dronningen av Ruten? Det er sannelig ikke lett å si, all den tid vi ikke har sett forestillingen ennå. Kanskje blir det sannelig lett å si neste uke, for da er premieren. Vi får se. Nok om det.

Lucia på hjul

I dette potensielle mørket (hvor mørkt det blir er sannelig ikke lett å si på grunn av dette med premieren neste uke og sånt) er det nok en ny skikkelse: Tanta Lucia (Ingrid Rusten), med et mulig slektskap til den noe mer profilerte Santa? Hun ble født ut av OL-ilden som lyyyyste over jord fra Lillehammer i 1994, og hun ble skilt fra sin søster ved fødselen i unnarennet i hoppbakken, sånn cirka.

Tanta Lucia, Sandnissen, Svartnissen, Kissa Nissemann, Reinsdyret Rudolf og Ove Rocketroll legger stridsøksene til side under et dansenummer. Foto: Kristian Jacobsen

Hun kan bringe lys der det er mørkt, i alle fall så lenge det er håp (vi vet ikke hvor mye håp det er, på grunn...ja, dere forstår). Hun her blitt lovet at hun skal få treffe igjen en slektning, og dette har hun fått til tegn: Hun skal treffe vedkommende østenfor Ruten og vestenfor Vågen. Dessuten er hun helt vanvittig god på blinkerullesko. Antakeligvis den beste i Lucia-miljøet. Er hun A) en del av løsningen, eller B) vet ikke? Ikke godt å si en uke før premieren, som altså er neste uke, torsdag 14. november, for å være pinlig nøyaktig.

Rekordmange forestillinger

I år skal Barnas Store Julerevy spilles hele 56 ganger. Det inkluderer fire forestillinger for voksne og 52 forestillinger for kreti og pleti.

– Det er rekord med én forestilling. Litt som når Jakob Ingebrigtsen setter rekord med ett tidel, eller en hundredel. Men rekord er rekord, sier Svartnissen, som kler seg ut som figuren «Hans Petter Jørgensen» 11 måneder i året.

– Med disse voksenforestillingene på toppen tøyer vi strikken så langt det går. Nå er det helt umulig å spille flere for julaften.

– Hva med neste år?

– Da satser vi på rekord igjen, for det er en slags tradisjon.

Fun fact (mest fact, streng tatt): Konseptet Barnas Store Julerevy er nå blitt eksportvare. Både i Bergen og i Sandefjord blir det sjau og løye med Svartnissen, justert for lokale forhold, med lokale skuespillere.

Publisert:

Les også

  1. Stavangeren setter opp «Gudlabadne te na mor»

  2. Tegner håp for årets julefeiring

  3. Fnis, fnis, klart vi koser oss

  1. Jul
  2. Humor
  3. Teater
  4. Revy