Ruby Boots: Fra Perth til Nashville

Rebecca Louise "Bix" Chilcott forlot hjemmet 14 år gammel og jobbet i perlefiskeindustrien.

Publisert: Publisert:

Ruby Boots har forlatt hjemlandet. Foto: Cal Quinn

 • Geir Flatøe
  Journalist
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Ruby Boots: "Don't talk about it" (Bloodshot/Border)

Hun ble født i Perth for 36 år siden og har under artistnavnet Ruby Boots preget Western Australias countryscene. Debutalbumet "Solitude" kom i 2015, og i ettertid har hun tegnet kontrakt med et Chicago-selskap, spilt inn den nye platen i Dallas med The Texas Gentlemen som backingband og slått seg ned i Nashville.

Vil du spille americana er det naturlig å dra til Amerika, men ren americana er det likevel ikke. Åpningskuttet "It's so cruel" starter med feedback og glamrocktakter. Neste spor, "Believe in Heaven", starter på søtt 50-tallsvis før hun tramper inn i refrenget med jernskodde hæler.

Derfra går hun til tittelkuttet "Don't talk about it", en drømmende poplåt med røtter i 60-tallet og ikke så fjernt fra noe Hope Sandoval kunne gjort. At hun betrakter Tom Petty som et forbilde, hører vi klart og tydelig på "Easy way out". "I'll make it through" er skrevet sammen med Nikki Lane, en Nashville-kvinne med de samme røffe kantene som Chilcott.

Foto: Stefani Vinsel

Sett under ett, beskriver de ti kuttene et forhold i fritt fall. Hun forsøker å tilgi, forstå og overse, men krasjlander det hele i "I don't give a damn". Kassegitar og piano og sår vokal. Resten av bandet faller inn, stemmen blir sterkere og ender i et skrik: I don't give a damn where you stay or where you go, who you screw or who you hold. Eller som det ble sagt av en annen: Frankly, my dear, I don't give a damn.

Selv regner hun "I am a woman" som platens sentrale kutt, en sang om hva kvinner er. Ikke en aggressiv kampsang, men en myk vise framført på tilnærmet a cappella-vis bare med et svakt orgel i bakgrunnen. Tekstmessig noe nær "Stand by me" forandret til "Stand by you". Kontroversiell i all sin ydmykhet i disse metoo-tider, men samtidig en sang som står med løftet hode. En sang om å respektere hverandre.

Beste spor: "Believe in Heaven", "Don't talk about it", "I am a woman".

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke i forbindelse med skoleprosjekt

 2. Trener forgrep seg på spiller: Dømt til 15 måneders fengsel

 3. Milliongave til Arboretet - vil lage botanisk vitensenter og knytte seg til forskning

 4. Bodil suste rundt på fester og fløy privatfly i studietiden, men kjente større lykke da sønnen så et fint tre i Røldal

 5. NFF vil åpne for publikum på eliteseriekamper

 6. Mann til sykehus etter arbeidsulykke

 1. Anmeldelse
 2. Plateanmeldelse