I anledning dagen

21. desember fyller en av våre største 70 år.

Lillebjørn Nilsen fyller 70 år. For to år siden ble han tildelt St. Hallvard-medaljen, Oslos høyeste utmerkelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

 • Geir Flatøe
  Geir Flatøe
  Journalist
Publisert: Publisert:

Grade: 3 out of 6

Diverse artister: «Crescendo i Gågata» (Grappa)

I den anledning kommer åtte Lillebjørn Nilsen-sanger sunget av andre. Frida Ånnevik og Oslo-Filharmonien får tittelkuttet i fanget, og de tar godt vare på en av de vakreste visene som finnes.

DeLillos synger «Bysommer» på typisk DeLillos-vis, mens Åse Kleveland er seg selv på «Ola Tveiten». Sondre Lerche mishandler «Så nære vi var», mens Lars Lillo-Stenberg er tilbake i «Far har fortalt», nå med Oslo-Filharmonien. Tja.

Einar Flaa gjør ikke så mye med «Se deg aldri tilbake», mens «Lillebjørns franske vals» er en nyskrevet sang med melodi av Lillebjørn Nilsen og tekst av Lars Klevstrand. Med en gjeng kompiser bak mikrofonen, blir det en revypreget bursdagssang: Kleveland, Klevstrand, Birgitte Grimstad, Kari Svendsen, Jan Eggum, Finn Kalvik, Øystein Sunde og Halvdan Sivertsen.

Heldigvis rundes platen vakkert av med «God natt Oslo» utført av Tuva Livsdatter Syvertsen og Oslo-Filharmonien. Frida og Tuva redder dagen og fortjener kake.

Utgis 21. desember.

Beste spor: «Crescendo i Gågata», «God natt Oslo».

Publisert:
 1. Anmeldelse
 2. Plateanmeldelse

Mest lest akkurat nå

 1. Såpeglatte veier i distriktet: – Alt mannskap er ute

 2. Fortsatt anbefaling om å unngå besøk

 3. Emilie (22) skulle ut for å kjøpe Pepsi Max, havnet i Oslo

 4. Sandnes, Sola og Randaberg letter delvis på koronatiltakene

 5. Alle ansatte ved pandemi­posten på SUS må i karantene

 6. Smitte i to barnehager i Stavanger