Tegn «Mitt juleønske» – kanskje går det i oppfyllelse?

TEGNEKONKURRANSE: Finn fram ark, fargestifter og malesaker – det er tid for vår store tegnekonkurranse. Årets tema: «Mitt juleønske».

Åtte år gamle Normann Wathne fra Hafrsfjord var en av to hovedvinnere i fjorårets konkurranse, «Deilig er jorden». I år handler det om «Mitt juleønske».
Publisert: Publisert:

Muligens er Aftenbladets tradisjonsrike juletegnekonkurranse verdens største – målt utfra deltakelse og innbyggertall. Hvert år får vi mellom 10.000 og 20.000 bidrag fra barn og unge til og med ungdomsskolealder. Og slik har det vært siden det hele startet i 1968. Rekorden er faktisk godt over 20.000 tegninger.

Hvor mange som blir med i år, vet vi selvsagt ikke. Men vi er sikre på at både barnehager og skoler er klare – og at barn og unge vil bruke både fantasi og farger.

I 2019 var temaet «Håp», og hovedpremien gikk til dette flotte gruppearbeidet fra førsteklassingene ved Engelsvoll skule på Klepp.

Tema: «Mitt juleønske»

I fjor var «Deilig er jorden» tema, og mange koblet det til naturvern og klimadebatter. I år er temaet «Mitt juleønske» – og det kan romme mye: Noen vil tenke på det de selv ønsker seg under treet. Andre vil ganske sikkert tenke på krigen i Ukraina og ønske seg fred. Andre igjen vil kanskje hente fram igjen natur og klima, tenke på pandemien eller være opptatt av de store forskjellene i verden. Et juleønske kan romme så mangt, sier Hege Solbakken Sæbø, som har ansvar for tegnekonkurransen i Aftenbladet.

Her er det viktigste du må tenke på:

Fire grupper

Vi deler inn i fire grupper:

 • Barn i førskolealder, første og andre klasse.
 • Elever i tredje, fjerde og femte klasse.
 • Elever i sjette og sjuende klasse, samt ungdomsskolen.
 • Gruppearbeider (laget av tre eller flere personer).
Erle Gjøse Varberg fra Stavanger var 13 år da hun ble en av to hovedvinnere i 2020. Da var tema «Lys i mørket».

Slik sender du inn

Fristen er satt til torsdag 17. november. Da må bidraget være hos Aftenbladet, for juryen skal bruke den helgen til å vurdere arbeidene. Bidrag som kommer for sent, blir ikke vurdert.

 • Bidrag kan leveres i Mediegården, Nykirkebakken 2, 4013 Stavanger. Åpningstider 8–15.30.
 • Bidrag kan også sendes i posten. Da må dere bruke denne adressen: Stavanger Aftenblad, postboks 229, 4001 Stavanger. Husk å merke konvolutten «Mitt juleønske».
 • Vi kan dessverre ikke ta imot større tredimensjonale arbeider.

Gode tips

 • Bruk ark uten striper, ruter og hull.
 • Ikke brett arket for å plass i konvolutten.
 • Ta gjerne bilde av tegningen, så har du den som et godt minne. Vi returnerer nemlig ikke alle tegningene (se mer info under).
 • Husk å skrive navn, alder og adresse med tydelige bokstaver bakpå tegningen. Hvis du sender inn sammen med resten av klassen eller skolen, må du også passe på at arbeidet er tydelig merket med navn, klassetrinn, skole og skolens adresse. Dette er veldig viktig, for hvert eneste år får vi bidrag som kunne blitt premiert – men som mangler viktig informasjon.

Premier og utstilling

Vi premierer flere arbeider i hver klasse, og alle premierte bidrag blir stilt ut i Mediegården i Stavanger i god tid før jul.

De premierte arbeidene blir returnert. Premierte arbeider som ikke kan sendes i posten, må hentes innen utgangen av februar. Ikke-premierte arbeider kan hentes innen 31. desember.

Noe mer?

Ikke annet enn dette: Lykke til – send oss ditt juleønske!

Publisert: