George Clooney vil lage film om nordsjødykkerne

George Clooney blir produsent for en nyinspilling av den norske filmen Pionér. Når thrilleren om de norske nordsjødykkerne skal gjenskapes, blir det trolig med kjente Hollywood-navn på rollelisten.

Publisert: Publisert:

Aksel Hennie spiller en eventyrlysten nordsjødykker i thrilleren Pionér, som fredag hadde premiere i Storbritannia. Nå vil George Clooney gjenskape filmen for et amerikansk publikum.

  • Turid Furdal
    Journalist
Denne artikkelen er over seks år gammel

– Hollywood-stjernens produksjonsselskap, Smokehouse Pictures, skal fortelle sin historie i en film som dykkerne håper vil krone deres ferske seier i en langvarig juridisk kamp for erstatning, skriver den britiske avisen The Guardian.

Den norske filmen Pionér som hadde premiere her hjemme i 2013, handler om den tidlige fasen av det norske oljeeventyret, om pionérdykkerne og de farene de ble utsatt for. En ulykke på dypt vann i Nordsjøen er sentralt for handlingen i thrilleren, der Aksel Henie spiller hovedrollen.

Filmen hadde fredag premiere i Storbritannia.

AFTENBLADETS ANMELDELSE:

Les også

God thriller, skurrende konspirasjon

Tok kontakt tidlig

Les også

- Nordsjødykkarsaka er ein skandale

— Situasjonen for Nordsjø-dykkerne er en meget velkjent historie i dette landet , sier Christian Fredrik Martin, produsent for den norske filmen, til The Guardian. Han forteller at Smokehouse første gang tok kontakt da de startet arbeidet med Pionér, og kom tilbake da filmen ble sluppet i Norge i fjor.- Clooney og hans medprodusenter ble tiltrukket av mulighetene i undervannsverdenen , tror jeg, og også fordi dette er den typen ikke-fiksjonshistoriet som selskapet deres har vært interessert i å lage filmer om tidligere, sier Martin videre til avisen.

Hvilke skuespillere George Clooney vil ha med på laget, er ikke kjent. Foreløpig er verken regissør eller manusforfatter knyttet til filmprosjektet, skriver det norske filmmagasinet Montages.

George Clooney og Grant Heslow i Smokehouse Pictures gav nylig ut filmen The Monuments Men, som fortalte historien fra den andre verdenskrigen, om kunsteksperter som sporte opp nazistenes stjålne kunstskatter. De stod også bak fjorårets Oscar-vinner Argo, som ble regissert av Ben Affleck.

Publisert: