Snart nye utstillinger på Hå gamle prestegard

Dette er siste helg for høstens første utstillinger på Hå gamle prestegard. Lørdag 7.oktober åpner to nye.

Utstillingen heter «Farge møter linje». Susanne Kathrine Mader bidrar med farge på veggen, mens Kjell Varvin står for linjen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Hvis du ikke har fått med deg utstillingene med Stavangerkunstneren Sigvard Marnburg, japanske Mariko Kusumoto, eller videoene til Halil Altindere eller Liv Bugge, så er søndag siste mulighet.

Ekteparet Susanne Kathlen Mader og Kjell Varvin har arbeidet under samme tak siden hun kom til Norge fra Tyskland i 1998. Men de har aldri tidligere stilt ut sammen så tett som i den kommende utstillingen på Hå gamle prestegard.

Mader jobber med farge og rom, skulptur, installasjoner og maleri. Hun vil at verkene hennes skal være intenst til stede uten å skape støy - og utstråle stillferdig og dynamisk tilstedeværelse.

Susanne Mader stilte ut i Sandnes kunstforening i 2014, mens Kjell Varvin har hatt flere utstillinger i Galleri Gann, også dette lå i Sandnes. Hans siste store separatutstilling var i Kunstnernes Hus i Oslo i vår.o

Sammen om geometrien

Mader er maler, Varvin tegner. Han sveiser installasjoner med linjer i stål. Mens hun karakteriseres som presis og direkte, improviserer han. Begge er opptatt av geometri. Og begge har deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland og hatt offentlige oppdrag for universiteter, skoler, sykehus og kulturhus.

Les om andre arrangementer i Aftenbladets kalender

Kjell Varvin er født i 1939, Susanne Mader i 1964, mens Leni Dothan, som også skal stille ut på Hå gamle prestegard i oktober og de to første ukene i november, er født i 1981.

Leni Dothan ønsker en ny type ikoner, merket av en ung kvinnelig kunstners blikk og erfaring.

Død og fødsel

Dothan er kunstner og arkitekt, fra Israel, bosatt i London. Utstillingen på prestegarden er hennes største så langt. Hun har tidligere stilt ut i kirker i Storbritannia. Og synes det passer godt med en utstilling rundt temaene makt, religion, død og fødsel vist i en gammel prestegard.

Leni Dothan stiller seg spørrende til tro, kvinnesyn og gamle tradisjoner. Ute i Jærlandskapet i området ved Hå gamle prestegard skal hun også lage et stedspesifikt verk med en ny og lokal Eva, en selvstendig nordisk kvinne, uten Adam. «Nordic Eve» blir stående ute i landskapet i hele utstillingsperioden.

Utstillingen med Dothan åpnes av Karoline Kjesrud, som er postdoktor i Norrøn filologi ved Universitet i Oslo. Lørdag ettermiddag skal hun ha foredrag om jomfru Marias posisjon i det politiske, intellektuelle og religiøse liv i middelalderen. Dette vil bli holdt i 1902-huset på Obrestad fyr.

Publisert: