Prince-historien på podcast

Nå er første episode av podkasten "Prince: The Story of 1999" ute, med tittelen "My Mind Says Prepare to Fight".

En Prince-podkast forteller historien bak 1982-albumet "1999", som snart slippes i remastret utgave med mengder av uutgitte låter fra hvelvet i tillegg. Foto: Foto: Warner / handout NTB kultur

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Den fire episoder lange podkasten kommer i forkant av nylanseringen av det ikoniske "1999"-albumet til Prince 29. november.

Platen, som utkom første gang i 1982, er remastret for første gang - og inneholder dessuten 35 tidligere uutgitte låter fra musikkhvelvet til Prince. Bak står The Prince Estate og Warner Records.

Podkasten er produsert av radiostasjonen The Current i Prince's hjemby Minneapolis, som også har et eget segment viet Prince kalt The Purple Current. Den presenteres av Andrea Swensson.

Hun er forfatter og historiker med musikk fra Minnesota som spesiale, er å høre på The Current, og blant de fire som skriver de såkalte linernotesene til "1999"-utgivelsen.

- Det har vært en ære å dykke ned I disse hvelvlåtene og å snakke med samarbeidspartnere om denne sentrale perioden av Prince’s karriere da han introduserte sitt Minneapolis Sound til verden, sier Swensson i en uttalelse.

Episode to slippes 26. november med tittelen "Rearrange", men tredje episode, "The Idolmaker", er ute 3. desember mens "Let's Work" avslutter som fjerde og siste episode 10. desember.

Publisert:
  1. Prince
  2. Podkast

Mest lest akkurat nå

  1. 58 smittet etter russefeiring i helgen

  2. «Ap og AUF misbruker 22. juli»

  3. Kommunen nekter henne å bygge opp igjen hytta etter brann

  4. 30 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

  5. Ein barnehage i Gjesdal begynte å ringe far først når eit barn blei sjukt. Då skjedde noko uventa

  6. «Fuckin transe». «Homo» og «lesbe». Aleksandra har stått i digital mobbing i to år