Judas Priest til Stavanger

«Breakin’ The Law», «Painkiller», «Turbo Lover» og «Hell Bent For Leather» skal runge i DNB Arena 16. juni 2020.

Det er lenge siden Judas Priest har vært på våret trakter, men de har faktisk vært her før. På begynnelsen av 70-tallet, før de ble store, spilte de på eksotiske steder som Tananger, Bore samfunnshus og i Oltedal. Nå kommer de tilbake.
 • Leif Tore Lindø
  Leif Tore Lindø
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Judas Priest ble etablert i 1968. Etter en humpete start, med folk inn og ut, ble bandet et svært navn i den tunge delen av rocken. Rob Halford har vært bandets frontmann siden 1974.

Bandet regnes som grunnleggere av den karakteristiske metalhead-stilen med nagler og lær, og de har vært innflytelsesrike på alle måter i heavy metal-sjangeren. Judas Priest har solgt godt og vel 50 millioner plater gjennom sin karriere.

16. juni 2020 står bandet på scenen i DNB Arena i Stavanger

Inn og ut av bandet

Halford, som er en av få åpne homofile i metal-miljøet, forlot Judas Priest tidlig på 90-tallet. Da var han utslitt etter turnélivet og ville satse på sine egne soloprosjekter. Tim Owens overtok som vokalist, men det var ingen stor suksess. I 2003 ble det kunngjort at Halford skulle gjenforenes med bandet.

Som alle band med respekt for seg selv har Judas Priest hatt en aller siste verdensturné, før de fortsatte å turnere verden over. I desember 2010 startet de «Epitaph World Tour», som skulle bli deres farvel til fansen. Så sluttet gitarist K. K. Downing, og bandet kunne informere om at de ville gi ut mer musikk - og fortsette å reise på turné.

I 2018 ble det kjent at gitarist Glenn Tipton hadde levd med Parkinsons sykdom i en årrekke. Han klarte ikke lenger å spille bandets materiale, og på den kommende turneen overtok Andy Sneap hans plass. Tipton står fremdeles oppført som bandmedlem, og han deltar i arbeid med ny musikk, men han er ikke lenger med på konsertene.

Havarerte på Jæren

Det er lenge siden Judas Priest har vært på våret trakter, men de har faktisk vært her før. På begynnelsen av 70-tallet, før de ble store, spilte de på eksotiske steder som Tananger, Bore samfunnshus og i Oltedal. Historien forteller at de ble stående på Jæren og kikke i bandkassen, som var skåltom. Da skal de ha solgt lydanlegget sitt for å få råd til å ta båten hjem til England.

Det ordinære billettsalget til konserten 16. juni starter fredag 25. oktober.

Les også

 1. Ingen slår Gjengen, ikke engang John Olav Nilsen

 2. A-ha kommer til Stavanger

 3. Simple Minds starter 40-årsfeiringen i Stavanger

Publisert:
 1. Musikk
 2. DNB Arena

Mest lest akkurat nå

 1. - Tung beskjed å få før jul

 2. Dette er de nye korona­tiltakene

 3. Snøkaos på Sørlandet: Vurderer å evakuere biler som er tomme for strøm

 4. Slik gikk diskusjonen om de nye tiltakene

 5. 2500 biler fast i snøen på E18

 6. Haaland scoret to i Dortmunds mesterligaavskjed