Tiktok tar Trump-forbud til retten

Det kinesiske selskapet Bytedance, som eier videoappen Tiktok, sier det vil ta Donald Trumps forsøk på å forby selskapet i USA til retten.

Tiktoks eierselskap tar president Donald Trump ordre som vil forby selskapet fra USA, til retten. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:

Trump-regjeringen anklager den populære videoappen Tiktok for å være en sikkerhetstrussel.

I takt med økt spenning mellom verdens to største økonomier, har president Trump hevdet at Tiktok kan bli brukt av Kina til å spore posisjonen til føderalt ansatte, innhente sensitiv informasjon som kan brukes til utpressing og drive bedriftsspionasje.

I august signerte Trump en presidentordre som ga amerikanere 45 dager til å gjøre slutt på alle forhandlinger med Bytedance. Det er denne ordren som nå tas til retten.

– For å sikre at rettsreglene ikke forkastes og at selskapet vårt og brukerne behandles rettferdig, har vi intet annet valg enn å utfordre ordren gjennom rettsvesenet, sier Tiktok i en uttalelse.

Tiktok har gjentatte ganger benektet at de skal være noen form for sikkerhetstrussel, og Xi Jinpings regjering kaller Trumps inngripen et politisk spill.

Publisert:
 1. Tiktok
 2. Donald Trump
 3. USA
 4. Sosiale medier
 5. Kina

Mest lest akkurat nå

 1. Lørdag kveld gjenopplevde Christer sin egen kollaps på fotballbanen

 2. Seier til Viking med hele fire mål!

 3. Solbakkens sønn med rørende melding

 4. Dei har bygd eit hus svevande mellom fjord og himmel

 5. – Noen ganger dukker det opp en sang som bare er perfekt. Den limer seg til hjernen. Du blir avhengig av den

 6. Politiet måtte stoppe sjalusidrama på Olivia