TV-forhandlinger i stampe – én million Get-seere risikerer svarte skjermer

TV-forhandlingene mellom Telia og Discovery står i stampe. Det kan bety at én million nordmenn risikerer svarte TV-skjermer neste uke.

Get-kunder kan miste kanalene som viser Vikings kamper.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Telia-eide Get informerte onsdag ettermiddag sine kunder om at deres Discovery-kanaler kan ryke fra og med tirsdag av, skriver Kampanje.com.

Fristen for forhandlingene går nemlig ut dagen før. Dersom det ikke blir enighet, risikerer én million nordmenn å miste tilgangen til TVNorge, MAX, Fem, Vox, Eurosport-kanalene og en rekke andre kanaler.

Get skriver til sine kunder at Discovery «vil begrense valgfriheten til deg som kunde, og det kan vi selvsagt ikke akseptere».

Discovery har nylig landet langsiktige distribusjonsavtaler med Telenor, Canal Digital og Viasat. De er fortsatt åpne for å bli enige med Telia og Get, sier nordisk kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery.

– Men det må skje på balanserte premisser. Slik situasjonen er nå, forlanger Telia å betale mindre for innhold enn resten av markedet gjør. Det stemmer heller ikke at vi vil begrense valgfriheten til kundene deres, slik de påstår, sier han.

Telia skriver at de ønsker åpenhet rundt forhandlingene og at de håper på en god løsning.

Blant det som kan ryke for Get-kundene, er alt av seriespill i norsk fotball. Dette sendes i år på Eurosport-kanalene, Max og TVNorge.

Publisert: