Kronprinsen om Durek-bok: – Tydelig at de har gjort sine vurderinger

Cappelen Damm har stoppet boken til sjaman Durek Verret. Kronprins Haakon sier det er tydelig at forlaget har tatt sine vurderinger.

kronprins Haakon kommenterte den stoppede boken til prinsesse Märtha Louises kjæreste, etter å ha deltatt på konferansen Our Ocean i Oslo torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
Durek Verrett er misfornøyd med norske medier. Arkivfoto: Carina Johansen / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Det er jo opp til forlaget om de ønsker å utgi en bok eller ikke. Det er tydelig at de har gjort sine vurderinger der, sier kronprins Haakon til pressen, etter å ha deltatt på Our Ocean-konferansen i Oslo torsdag.

Forskjellig tilnærming

På spørsmål om hva han tenker om boken sier kronprinsen:

– Utgangspunktet mitt er at vi har ganske forskjellig tilnærming til disse spørsmålene. Jeg hadde vel tatt utgangspunkt i forskning på helse og det norske helsevesenet, sier han.

Cappelen Damm kunngjorde onsdag at de stopper utgivelsen av Verretts bok på grunn av etiske vurderinger. Verrett skriver i boken at kreft er «selvpåført» og et resultatet at vi ikke lenger ønsker å leve.

Verrett har i etterkant gått hardt ut mot norske medier, som han mener er mobbere.

– Jeg hadde ingen planer om å si noe, for i livet har jeg lært å ikke sløse tiden min på folk som på forhånd har bestemt seg for at de har rett, innledet han en direktesendt video på Instagram Story natt til torsdag.

Mobbing

– Men jeg vil ikke la mobberne holde på mer. Norske medier, dere er mobbere. Dere mobber både meg kjæresten min for å selge aviser. Det er synd. Dere vil ikke at folk skal få vite sannheten, la han til.

– Men vi kan ikke benekte alle de årene jeg har hjulpet folk med kreft, det jeg har sett og opplevd – ikke alt i kroppen handler om genetikk. Det kan også handle om miljø, forurensning og stress, ting som påvirker kroppen, sier han i videoen.

Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise erklærte at de var et par i mai, like før de startet foredragsturneen «The Princess and the Shaman». Märtha Louise fikk mye kritikk i forbindelse med turneen, noe som førte til at hun sluttet å bruke prinsessetittelen kommersielt.

Les også

 1. – Jeg kan love sjaman Verrett at jeg aldeles ikke ønsket meg å få kreft!

 2. Sjaman Durek Verrett sier han er utsatt for rasisme

 3. Sjamaner og humanetikere fikk suppe i Domkirken

 4. Sjaman Durek i Stavanger: – Dere trenger ikke lide lenger

Publisert:
 1. Durek Verrett

Mest lest akkurat nå

 1. Vil gi billig strøm til 2000 hytter

 2. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

 3. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

 4. Ydmyk Østbø om egen revansj: – I Viking setter vi laget foran oss selv

 5. Travel natt for politiet

 6. – Problem­stillingen med parkerings­plasser ved Nye SUS er alvorlig