I et ubehagelig univers

«Xx19» løsner stive skuldre og får meg til å trekke på smilebåndet, slik jeg antar elektronika-pop med Stavangerdialekt skal.

Publisert: Publisert:

Produsent John Derek Bishop ble kåret til årets stavangerkunstner i 2020. Tore Arholm Tobiassen (Tore Pang) er kjent fra hiphop-gruppene Underdogs og Kriminell Kunst. Sammen utgjør de duoen Saxxemark. Foto: Privat

  • Stella Marie Brevik
    Journalist

Grade: 4 out of 6

Saxxemark: «Xx19» (Stvg Kartell)

Tore Arholm Tobiassen, aka Tore Pang, og John Derek Bishop er tilbake som popelektronika-duoen Saxxemark. På «Xx19» får vi servert fem og en halv låt med Pang som vokalist, mens Bishop står for beatene.

Singlene som de tidligere har gitt ut, omhandlet damer, sjokkoshakes og Hillevåg-hyllester. Nå har de blitt interessert i større samfunnsproblemer: Menn som gnikker kjønnsorganet på tastaturet. Rike mennesker, «løvetannsbarn» og så klart litt kjærlighet.

Innholdsbyttet kler dem, og Pang greier å kombinere kritikken med humor – noe som fører til gode tekstlinjer:

Kommentarbeef så holde meg unge

Ah shit, hele verden e gal

Udenom alle eg kjenne, så klart

Tunge og enkle beats preger utgivelsen. Pangs vokal passer inn i det mørke lydbildet, men på låtene «Exit» og «Ekkokammer» går han over i halvsensuell hvisking. Om det er meningen at dette skal være ubehagelig, vet jeg ikke, men litt mindre Pang-hvisking i monitor, takk.

Beste spor: «Info», «Ekkokammer».

Publisert:
  1. Tore Pang
  2. Musikkanmeldelse
  3. Plateanmeldelse
  4. Musikk
  5. Anmeldelse