Sprelsk inder

Chai Nashta i Sandnes lager stilige småretter og gloheite curryer. Men som restaurantopplevelse har de litt å gå på.

Lokalene er ganske anonyme, men Chai Nashta byr på mye god mat. Foto: Pål Christensen

 • Kine Hult
  Journalist
Publisert: Publisert:
Grade: 4 of 6 stars

Chai Nashta

 • Adresse: Vågsgata 16, Sandnes
 • Nett: https://www.facebook.com/chainashtasandnes/
 • Åpningstider: Tirsdag - torsdag: 12.00 - 21.00, fredag - lørdag: 12.00 - 22.00, søndag: 13.00 - 21.00.
 • Mat: 4
 • Service: 4
 • Miljø: 3
 • Total: 4

Noen ganger, kanskje spesielt når det kalde rogalandsregnet pisker mot oss vannrett, er det ingenting som slår et sterkt krydret, mettende, indisk måltid. Mat som nesten gjør deg komle-mett, men som fortsatt har nok oppfriskende elementer til at humøret føles lettere enn den grå tåken utendørs skulle tilsi. Om man skulle føle dette kallet, er Chai Nashta et godt sted å oppsøke.

Chai Nashta er det ektefødte barnet til Mogul India i Stavanger. Datteren har slått seg ned i Sandnes, i et hjørnelokalet i Bystasjonen hvor Al Forno holdt til tidligere. Det er neppe noen som vil påstå at dette er et sted man oppsøker for utsiktens del, men stedet har begeistret oss med med maten de serverte under 100-ugå, og det er tross alt maten som er det viktigste for de fleste av oss når man skal velge restaurant.

Gode småretter

Og maten har de heldigvis god kontroll på. De laminerte menyene tipser oss om at det kan være smart å bestille et knippe småretter på deling før man går videre til hovedrettene. Det syntes vi var en utmerket idé, og bestilte fire. Den første som ankom, var en samosa chaat- en knust vegetarisk samosa toppet med granateplekjerner, koriander, rødløk, kikerter, yoghurt og chutney, og små panerte, sprø stykker av krydret kylling, saftig på innsiden og sprø på utsiden. Til dette serverte de en dip som minnet litt vel mye om thousand island-dressing, men det er sikkert mange som liker det. De to neste smårettene var krydret lammekebab panert i panko-brødsmuler med en deilig, forfriskende mynte-dipp ved siden av. Kjøttet var i salteste laget, men godt og saftig. Den siste retten var aloo tikki, myke, pannestekte potetkaker toppet med det samme som samosaen. Mange gode, kraftige smaker, og til tross for at de er moderat priset til mellom 60 og 70 kroner stykket, er porsjonene rause og maten mettende.

Dette hadde vi heldigvis en mistanke om på forhånd, og hadde derfor vært framsynte nok til å bestille en hovedrett på deling, samt paneer naan og raita. Siden medspiseren ikke kan motstå mat som er så sterk at serveringspersonalet advarer mot den, ble det til at vi bestilte den gamle mannsdomsprøve-klassikeren vindaloo med lam. Mørt, saftig lammekjøtt svømte i mengder av kruttsterk, aromatisk saus, og smakte ypperlig.

Til dessert fulgte medspiseren servitørens anbefaling, og var godt fornøyd med sin gulab jamun, en slags sukkerfritert deigball servert med myk iskrem. Undertegnede bestilte myk kokosiskrem, som smakte godt, men som ikke var spesielt myk, og små iskrystaller knaste i tennene. Helt greit, ikke noe mer.

Før var det italiensk pizza her, nå er det indiske dufter som siver ut av hjørnelokalet på Bystasjonen i Sandnes. Foto: Pål Christensen

Dårlig drikkeutvalg

Flere har anbefalt take away-en til Chai Nashta, og det er egentlig mange gode grunner til å ta med seg maten hjem herfra. Man kan vanskelig beskylde lokalet for å være spesielt koselig, heller litt kaldt og anonymt, med utsikt til en trafikkert vei og en parkeringsplass. Servicen var vennlig og grei da vi var innom, men det er et par ting som trekker ned når restaurantopplevelsen som helhet skal vurderes. Om man bare ser på menyene, ser det ut til at dette er et sted uten skjenkebevilling, men på forespørsel orienterte servitøren om at de også hadde øl og vin. Øl var to varianter av indisk flaskepils, som strengt tatt ikke skiller seg spesielt mye fra kjedelig industripils slik den framstår i vår del av verden, og husets vin på glass. Det var ikke mulig å få noen utdypende informasjon om hva det innebar. Vi skimtet noen vinkartonger i kjøleskapet på vei inn, og noe vinkart fantes ikke.

Derfor: Om man ønsker å drikke noe godt til måltidet, er det kanskje best å ta med seg maten hjem herfra. Det er litt vanskelig å forstå hvorfor de ikke satser på et par litt mer spennende øltyper og noen ulike flasker vin. Det er ikke så veldig mye som skal til, og på moderskipet i Verksgata har de et vinkart med litt av hvert på, så det burde ikke stå på kompetansen heller. Som et pluss kan vi nevne at de serverer skikkelig indisk kaffe, servert i små presskanner.

Chai Nashta fungerer kanskje bedre som et sted for en kjapp lunsj enn for en lengre middag, men dette går det an å justere med noen relativt enkle grep. Det koster i hvert fall ikke skjorta å spise her. Vår regning, for fire småretter, en hovedrett, brød, raita, to desserter, to kaffe, to øl og to mineralvann, kom på rett over tusenlappen.

Publisert:
 1. Helt greit på Hauen

 2. Denne nykommeren er blant byens aller beste spisesteder

 3. «ReNaa i nye, lekre omgivelser byr på en unik restaurantopplevelse, et minne for livet»

 4. Anonym Michelin-inspektør: Slik jobber vi og slik unngår vi å bli avslørt

 5. «Café Sting er et veldig bra utested, men noe mat-tempel er det ikke»

 6. Nykommer lever ikke opp til egne ambisjoner

Mest lest

 1. Spise ute
 2. Restaurantanmeldelse
 3. Anmeldelse
 4. Restaurant
 5. Sandnes