Se bildene fra den røde løperen

Kjendiser og TV-navn fra hele Norge var i Grieghallen lørdag for å feire TV-bransjen. I år er det 20. gang Gullruten blir arrangert.

VINNERTRO: Skuespillerne i «Aber Bergen» håper på seier i kveld. Ellen Dorrit Petersen vant prisen for beste kvinnelige skuespiller i fjor, og kan klare den samme bragden igjen i år.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

– Et knusende nederlag om vi ikke tar vinner. Da er det en garantert heksejakt mot oss, sier Gullruten-nominerte Odd-Magnus Williamson, fra den røde løperen i Grieghallen.

Lørdag kveld var Grieghallen for 20. gang fylt til randen av kjendiser under TV-bransjefesten Gullruten. I løpet av kvelden deles 21 priser ut, til alt fra beste TV-serie, beste skuespiller og årets øyeblikk. BT var åp den røde løperen for å snakke med de nominerte kjendisene.

I fjor dro Bergen og Vestlandet hjem en rekke priser, blant annet for «Fjorden Cowboys», Aber Bergen og Leo Ajkics «Flukt». I 2018 er det Aber Bergen som er nominert for mest.

Odd-Magnus Williamson, som spiller en av hovedrollene i «Aber Bergen», hadde klokkertro da han møtte BT.

– Det er skandale om vi ikke vinner, sier han.

NOMINERT: - Hva skal egentlig til for å vinne en Gullrute? Vi var ikke nominert i fjor, men vi er det i år. For det samme programmet, sier komiker Morten Ramm. Her sammmen med kollega Einar Tørnquist.

Sykkel-VM nominert

Aber Bergen er nominert i kategorien «Beste TV-drama», og hovedrolleinnehaver Ellen Dorrit Petersen og Williamson er henholdsvis nominert som beste kvinnelige og mannlige skuespiller. TV 2s Sykkel-VM-sendinger er nominert i sjangeren «beste event eller sportssending».

I tillegg har bergenser og statsminister Erna Solberg hatt en ekstra grunn til å følge med i år. Hun er deltaker i både «Da Vi Styrte Landet» og «Datoen», som er nominerte.

– Dette er en nydelig begivenhet, sier Solberg, som hadde med seg datter Ingrid Solberg Finnes.

– Har du noen favoritter i kveld?

– Vel. Jeg er med i to av programmene, så jeg burde jo heiet på dem. Ellers ligger jeg litt på etterskudd med TV-tittingen. Jeg er glad i TV-serier, men ligger jevnt over et år eller to på etterskudd, sier Solberg.

GJENGANGER: Statsminister Erna Solberg var også på Gullruten i fjor. Her sammen med datter Ingrid Solberg Finnes.

Autografjeger

Over én time før kjendisene inntok den røde løperen ved Grieghallen møtte flere skuelystne publikummerne og autografjegerne opp i håp om å møte sine forbilder.

– Jeg har skaffet meg fire til nå. Alt skal signeres på russedressen min. Og jeg skal skaffe en del selfier. Jeg er ikke russ altså, og har aldri vært det, men skal gifte meg. Dette er en del av utdrikningslaget mitt, sier Åse Rebekka Hansen.

I løpet av en kort periode fikk hun hanket inn både Solveig Kloppen og VG-TVs Morten Hegseth.

– Det er bare gøy å signere for fansen, sier Hegseth.

MØTTE FANSEN: VG-TVs Morten Hegseth brukte godt med tid blant oppmøtte fans før han startet sin egen dekning av Gullruten. Her sammen med autografjeger Åse Rebekka Hansen.

Lover overraskelser

I år som i fjor er komiker Sigrid Bonde Tusvik programleder for Gullruten.

– Det blir mange overraskelser i år, og jeg håper at publikum koser seg. Og jeg har troen på at det blir enda bedre i år enn i fjor. Men det er vanskelig å hoppe etter seg selv, sier Tusvik.

BESTE SESONG: Paradise Hotel-programleder Triana Iglesias mener årets sesong er deres sterkeste, og håper på pris i år.

Flere nominasjoner

– I år fortjener Paradise Hotel å vinne. Dette er vår sterkeste sesong, sier programleder Triana Iglesias.

Hun kan dra hjem prisen for beste konkurransedrevne reality.

KOKKE-SPIRE: Truls Svendsen er gjennom matprogrammet «Truls à la Hellstrøm» nominert til to priser. Her sammen med kjæresten Charlotte.

Blant andre nominerte på den røde løperen var Truls Svendsen, som gjennom TV-serien Gjennom TV-serien «Truls à la Hellstrøm» har blitt forsøkt omgjort til kulinarisk mester av kokk Eyvind Hellstrøm.

– Jeg har lært mye, men har allerede falt helt tilbake i gamle vaner, sier Svendsen.

I kveld kan programmet vinne både prisen for årets nyskapning og beste underholdningsprogram.

KJEDISBRØDRE: Erlend Elias Bragstad («Farmen Kjendis») og bror Erik Anders Sæter («Paradise Hotel») på den røde løperen i Grieghallen.
TV-VERTER: NRKs programverter var blant dem som stoppet opp for å møte publikum utenfor den røde løperen.
KONKURRERER: SKAM-skuespillerne kjemper om den gjeve beste TV-dramaprisen mot «Aber Bergen», «Heimebane» og «En Natt».
NOMINERT: Line Elvsåshagen er nominert for programmet «Line fikser kroppen», hvor hun utfordrer sitt eget syn på kroppen sin. Hun er nominert i kategorien beste kvinnelige programleder.
REALITY: «Familieekspedisjonen» kan vinne pris for beste reality og årets deltaker. Her fra den røde løperen i Grieghallen.
Publisert: