Bob Hund og Sonic Youth-gitarist til Kunsthallen

Sonic Youth-gitarist Lee Ranaldo og svenske Bob Hund er blat artistene som besøker Kunsthall Stavanger i høst.

Bob Hund kommer til Kunsthallen 21. september.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Kunsthall Live har sikret seg et par finfine navn til sin konserthøst. Programmet startet 31. august med finske Man Duo, og søndag 9. september fortsetter de med Lee Ranaldo. Han er nok best kjent som gitaristen i Sonic Youth, men han har også hatt en solokarriere og jobbet som forfatter og billedkunstner. I Stavanger skal han være med på en samtale om Sonic Youth-albumet «Daydream Nation» sammen med Guttorm Andreasen. Han skal også ha konsert selv.

21. september kommer det svenske kultbandet Bob Hund til Kunsthallen. Det blir sporløype med bob hund-tekster, i tillegg til samtale (ledet av Guttorm Andreassen) og åpne øvinger. Alt dette skjer ikke samme kveld, men fordelt over torsdag, fredag og lørdag under Kapittel.

3. november kan du møte Smertz, en duo bestående av Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenberg. De er signert på plateselskapet til artister som Radiohead, Adele og M.I.A. Musikalsk beveger de seg i et dekonstruert pop/r’n’b-landskap krydret med støy og elektroniske elementer.

25. november blir det kunstdisko for barn med DJ, diskolys og servering av snop og popkorn.

1. desember kan du høre danske Gents, en København-duo med Theis Vesterløkke og Niels Juhl. I Berlin 2013 fant de begge en felles lidenskap for 80-talls synther og trommemaskiner og utviklet et melankolsk lydbilde med Niels' myke crooneraktige vokal, levert med patos og glimt i øyet.

Kunsthall Stavanger arrangerer også Classic album sunday der de lytter seg gjennom noen av de tidløse platene fra musikkhistorien. I høst skal Sigur Ros’ «Ágatis Byrjun», Sonic Youths «Daydream Nation», Blondies «Parallel Lines», Beatles «White Album» og Marvin Gayes «What’s Going On» under lupen.

Les også

Vil du på kunstutstilling i høst?

Les også

BILLEDKUNST: En ytterst severdig utstilling

Publisert: