Danske medier risikerer straff for band-boikott

Ni danske medier, blant dem avisene Politiken, Information og Ekstra Bladet, risikerer straffesak fordi de boikotter konserter med heavy metal-bandet Volbeat.

Det danske heavy metal-bandet Volbeat spilte i juni på Tons of Rock-festivalen i Oslo. Danske medier boikotter bandet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Bakgrunnen for boikotten er en konsert det danske bandet holdt i København i 2017, der Ekstra Bladet og nettavisen Devilution ble nektet akkreditering på grunn av tidligere dårlige anmeldelser.

Ni danske medier besluttet å boikotte konserten i solidaritet, skriver Politiken.

Boikotten gjentok seg da Volbeat hadde en stor stadionkonsert i Aarhus tidligere i år, og de ni mediene anmeldte heller ikke bandets siste plate som ble utgitt i august. Dette fordi bandet nektet å gi anmeldereksemplar til Ekstra Bladet og Devilution.

– Når de velger å bare sende platen til noen medier og velger bort andre, så forsøker de å styre mediene, sier Politikens musikkredaktør Simon Lund. Dette kan ikke danske medier gå med på, mener han.

Det danske konkurransetilsynet er uenig og advarer nå de ni mediehusene mot følgene av boikotten. Den kan være brudd på konkurranseloven og straffbar.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen gjør i et brev til de ni mediehusene «oppmerksom på at det er forbudt for virksomheter å inngå avtaler eller samordne praksis som direkte eller indirekte har til formål eller til følge å begrense konkurransen».

Politikens sjefredaktør Christian Jensen er sterkt forbauset over at konkurransetilsynet reiser sak.

– Volbeat har villet ekskludere to medier fra å bli akkreditert til en konsert. Det er en helt upassende måte å sensurere på, sier han til sin egen avis. .

Publisert:
  1. Boikott
  2. Danmark
  3. Medier

Mest lest akkurat nå

  1. Kvelden tilhørte Froddien

  2. Politiet: Brannen ved barnehage i Stavanger var påsatt

  3. Personen som ble funnet død i Loddefjord, var savnet 24-åring fra Stavanger

  4. Mangemillionærer inn på eiersiden i Oilers

  5. Du vett, mååååden han seie det på

  6. Drapssiktede kan ha vært siktet lenge uten å vite om det