Plater: Reidar Ewing - EP

Det er plater som denne som gjør det morsomt å høre musikk. Envinyl-ep man får stukket i neven like før jul, viser seg å være noeav det mest spennende som har dukket opp i distriktet på lenge.

 • Geir Flatøe
  Geir Flatøe
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 20 år gammel

Reidar Ewing: EP

I det stille, og for en god stund siden, har Reidar Ewing laget fem nydelige melodier, der «Lincoln & Peabody» i duett med Maria Sendow nærmest er en krysning av skeiv, amerikansk, alternativ rock og engelske grupper som gode, gamle The Smiths og The Beautiful South. Det samme gjelder sangen «Better With Time».

Ewing er for tiden aktuell som skuespiller i filmen «Mongoland», og får for øvrig hjelp av kollega Kristoffer Joner på låtskriverdelen.

Å bruke støyrocker Kjetil D. Brandsdal som produsent er et genialt trekk. Brandsdal tilfører platen en rufsete uryddighet, samtidig som popnerven beholdes til fulle. Hør bare «Worse Than Ever», som fort kunne blitt et småkjedelig kutt hadde det ikke vært for at noen tok tak i den.

Åpningskuttet «Pale Resemblance» er det vanskelig å få helt tak på, men til gjengjeld er sistekuttet «Morose Man» en vakker, lavmælt vise der Nils Erga spiller fiolin, Sturla Haugli bidrar med gitar og Marko Kanic (også «Mongoland«) trakterer orgelet.

Hvor lett det er å få tak i denne platen, aner jeg ikke, men den er i hvert fall gitt ut på Hødd Foundation med nummer EP01. Forsøk mailadressen hoddfoundation@hotmail.com.

Publisert:
 1. Plateanmeldelse

Mest lest akkurat nå

 1. Denne gutten ble innbygger nummer 20.000

 2. Kvinne døde i boligblokkbrann i Stavanger

 3. Mannen var på vei til jobb da ulykken skjedde

 4. – Vi føler behov for at noe blir gjort

 5. – Vi har en tydelig oppblussing av situasjonen

 6. Ber Ikea-kunder være obs på symptomer