«The Crown» og «The Mandalorian» med flest Emmy-nominasjoner

Seriene «The Crown» og «The Mandalorian» har fått 24 Emmy-nominasjoner hver og ligger an til å bli årets store Emmy-vinnere.

Dramaserien The Crown fra Netflix fikk totalt 24 Emmy-nominasjoner tirsdag, og er favoritter til å bli årets store Emmy-vinnere sammen med The Mandalorian. Foto: Liam Daniel / AP / NTB

  • NTB
Publisert: Publisert:

Det er duket for enda et suksessår for seriegigantene Netflix, HBO, Disney+ og Amazon Prime på årets 73. Emmy Awards, som går av stabelen i Los Angeles 19 september.

Etter at nominasjonene ble kunngjort tirsdag kveld, ligger Netflix-serien «The Crown», om dronning Elisabeth og det britiske kongehuset, og Star Wars-serien «The Mandalorian» fra Disney+, an til å bli årets store vinnere. De fikk 24 nominasjoner hver.

Nykommeren Disney+ er nominert for Star Wars-serien The Mandalorian, som topper nominasjonene sammen med Netflix-serien The Crown. Foto: Disney+ / AP / NTB

Emmy-statuettene deles hvert år ut til de beste TV-produksjonene, og de siste årene har det vært en tvekamp mellom Netflix og HBO.

Det fortsetter også i år, hvor HBO så langt leder kappløpet med totalt 130 nominasjoner, tett etterfulgt av Netflix med 129, og nykommeren Disney+ med totalt 71 nominasjoner.

Olivia Colman og Emma Corrin fra «The Crown» er begge nominert til beste kvinnelige hovedrolle for sine presentasjoner som Queen Elisabeth og Princess Diana.

Publisert:
  1. Emmy Awards
  2. TV-serier

Mest lest akkurat nå

  1. – Kjære nordmenn, ikke la useriøse aktører ødelegge for gjestearbeidere

  2. Skattejakt på Ryfylkeøyene: 40 prosent av de med billett møtte ikke opp

  3. Viking bekrefter utenlandsk Bell-interesse

  4. Den kinesiske rifleskytteren vekker norske reaksjoner

  5. «Better Call Saul»-stjerne utenfor livsfare etter kollaps under innspilling

  6. Ingve Bøe: «Dessverre intet som tilsier at han kan ta opp kampen»