Silkemyk vår

Han finner ikke opp hjulet på nytt, men leverer et lydspor til våren.

Bergenser Mathias Haukjem er en såkalt multiinstrumentalist og serverer lytteren en blanding av akustisk og elektriske lyder på sin debut-ep.
 • Stella Marie Brevik
  Stella Marie Brevik
  Journalist
Publisert: Publisert:
Grade: 4 out of 6

Matte Juno: «Blue» (9AM/Jansen)

Mathias Haukjem, alias Matte Juno, har fått en god start på karrieren. Singlene har blitt listet både her og der, og mens vi er på vårt mest våryre slippes første ep «Blue».

Kategorien er indiepop på soverommet. Myk bass og synther har hovedrollen. Alt filtrert gjennom California og beroligende midler. Av plateselskapet blir han beskrevet som Vestlandets versjon av Mac DeMarco og Tame Impala. Ikke langt unna, men «Blue» mangler Impalas friksjon og kompleksitet og er hakket glattere enn DeMarco.

Ep-en er silkemyk, og tempoet er jevnt. «August» lukter godt av Tame Impala. «In the corner» indikerer en «meet cute», og Juno får fin hjelp av kollega Goofy Geese. Lydbildet er blåøyd og assosieres med Still Woozy.

Blåsere og kjærligheten har kontrollen over tittelsporet – en vakker låt som går i takt med sommerbrisen. «On your way» er det nærmeste vi kommer raskt: Trommene tar større plass, og Juno gir oss livslærdommer og en leken og dansbar vårperle.

Beste spor: «Blue».

Publisert:

Plateanmeldelser

 1. Etter at faren kollapset, fant Kevin Morby fram en eske med gamle familiefoto

 2. Skrem­mende lettvint, men herlig fengende

 3. Fine sanger fra Geir Zahl

 4. Vokalisten som tåler alt

 5. Thom Yorke tvinger deg mot billighyllen på polet

 6. Albumet er en eneste stor singel

 1. Plateanmeldelser
 2. Plateanmeldelse
 3. Musikk
 4. Musikkanmeldelse
 5. Anmeldelse