Noodelig lek med smaker

Noodle Noodle har ambisjoner om å være mye mer enn «bare» en nudelbar, og tilbyr nå en mangeretters meny med spennende, innovative retter. Her får du virkelig mye god mat for pengene.

Publisert: Publisert:

Noodle Noodle er stedet hvis du vil spise mye og godt for relativt lite penger. Foto: Fredrik Refvem

 • Kine Hult
  Journalist
Grade: 5 of 6 stars

Både da de holdt til i Magasin Blaa og etter at de flyttet til hjørnet mellom Kirkegata og Øvre Holmegate, har Noodle Noodle laget glimrende asiatiske retter, uten å holde seg strengt til et spesielt lands kulinariske tradisjon. Som navnet røper, er det spesielt ulike former for nudelretter de har spesialisert seg på, men uten å bli helt nærsynte. Dette har de alltid hatt et godt grep om, og de har samtidig vist både vilje og evne til å eksperimentere med nye uttrykk.

Nå har restauranten tatt konseptet enda et hakk videre. Mange var nok triste da Hall Toll ble nedlagt, men heldigvis har en lukket dør ført til at flere andre har åpnet seg. En av dem ledet inn til Noodle Noodle, hvor kjøkkensjef Eirikur Sigurdsson nå boltrer seg på kjøkkenet. Han har ved flere anledninger imponert undertegnede med de asiatisk pregede rettene han tryllet fram i Tollboden. Vel, han har på ingen måte blitt dårligere etter å ha skiftet beite. Nå tilbyr han en sjuretters meny som endrer seg med jevne mellomrom, med drikkepakke til. Det vil si, de kaller det en sjuretter, men da Sigurdsson kom til bordet for å orientere litt om hva vi hadde i vente, avslørte han at det vanligvis ble et knippe ekstra retter. Det ble ikke ytret noen protester på dette fra vår side.

Smaksbomber

Snart var vår hyggelige og oppmerksomme servitør på plass med prosecco, og ikke lenge etter var kjøkkensjefen tilbake igjen med kveldens åpningsrett: Sashimi av kveite servert med litt chili, på en seng av eplepuré som var bakt i ovn på lav temperatur over åtte døgn. Over dette raspet han litt gravet eggeplomme, en umamibombe som satt som et skudd til den ellers ganske syrlige retten. En perfekt start på det som skulle vise seg å bli et imponerende måltid. I rask rekkefølge dukket den ene smaksbomben etter den andre opp. Tunfisksashimi med syltede plommer. Shiso-blad fylt med oksetartar, rabarbra-kimchi og svart hvitløk. Wonton fylt med kamskjell og krabbe, japansk fritert kylling med krydret tofu-majones, suppedumplings med svin og bambus. I glassene dukket det først opp litt sake, så en hibiscus-øl som er spesielt brygget for Noodle Noodle av Jåttå gårdsbryggeri. Forfriskende og godt til alle de feite, kraftige smakene.

Asiatisk vri på det klassiske

Så tok måltidet en litt mer klassisk fine dining-retning, først med oksetataki med sesamdressing, så med pannestekt kamskjell med gulrotpuré og syltet daikon-reddik, deretter pannestekt torsk med yuzu-hollandaise og til slutt tynne, rosa skiver av andebryst i en helt magisk foie gras-saus. Alt var gode eksempler på hvordan man kan forene klassisk, franskinspirert kokkekunst med asiatiske smakskomponenter. Her var det også mer klassiske viner som ble servert, først en frisk og stikkelsbærduftende Sancerre, så en ungdommelig og fruktig rød burgunder.

Sigurdsson rundet av med en stilig dessert, en Valrhona-sjokoladekrem spekket med søte gele-biter, servert som en liten ispinne, med syltede, søte plommer til. En akkurat passe søt og frisk avslutning.

Selv om det var mange retter, var porsjonene såpass moderate at vi ikke følte behovet for å bli transportert ut i trillebår. Man blir god og mett, og hvis man setter pris på god mat og entusiastisk formidling, kan man ikke unngå å bli glad av å besøke dette stedet. Det er alltid en stor fornøyelse å spise hos folk som både brenner for det de holder på med og som lykkes med det de prøver på.

11 retter med drikkepakke kom på rett i underkant av 2500 kroner for to personer. Dette er, kvaliteten på maten tatt i betraktning, omtrent for et røverkjøp å regne.

Publisert:
 1. Helt greit på Hauen

 2. Denne nykommeren er blant byens aller beste spisesteder

 3. «ReNaa i nye, lekre omgivelser byr på en unik restaurantopplevelse, et minne for livet»

 4. Anonym Michelin-inspektør: Slik jobber vi og slik unngår vi å bli avslørt

 5. «Café Sting er et veldig bra utested, men noe mat-tempel er det ikke»

 6. Nykommer lever ikke opp til egne ambisjoner

 1. Spise ute
 2. Restaurantanmeldelse
 3. Anmeldelse
 4. Stavanger