Aftenbladet-redaktør etter VG-saken: – Vi må jobbe for å holde tilliten og troverdigheten vår oppe

PODKAST: Denne uken snakker vi om tillit og troverdighet i pressen i kjølvannet av VG-saken. Vi er også innom seriestarten til Viking og Muller-rapporten om Donald Trump.

Publisert: Publisert:

Aftenbla-bla

 • Aftenbladet
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

VG har gjort en stygg feil i saken om videoen av Trond Giske. De har beklaget, rettet og gitt journalisten seks måneder betalt permisjon. Sjefredaktøren tar fullt ansvar - og blir sittende. Hva gjør denne saken med tilliten til norsk presse? Aftenbladets konstituerte sjefredaktør Carl Gunnar Gundersen er med i Aftenbla-bla for å snakke om troverdigheten til pressen, og om folk kan ha tillit til at de blir skikkelig behandlet i møte med journalister.

Muller-rapporten er ferdig. Donald Trump er i alle fall delvis frikjent, så da vinner han vel det neste valget også? Jan Zahl og Harald Birkevold nørder seg litt til og spør om det ikke blir stadig mer sannsynlig at Trump kan vinne et nytt valg i USA.

På søndag starter Viking sin comeback-sesong i eliteserien. Folk i studio gruer seg så mye at de vurderer å feike skader for å slippe å gå på stadion. Noen hater fotball, noen elsker det, en gleder seg, resten gruer seg - sav ulike årsaker - til seriestart på søndag.

Aftenbla-bla kan du høre og abonnere på i Itunes eller der du finner dine podkaster. Du kan også høre ukens episode her:

Publisert:

Aftenbla-bla

 1. Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen om å lage film utenfor Oslo, et stykke fra de store selskapene

 2. Hva har Michael Jackson med Lærdal-familien å gjøre?

 3. Har vi egentlig helt unyttige jobber?

 4. Var det riktig eller galt å demonstrere under koronaen?

 5. – Kanskje det er statsministeren som tjener for lite?

 6. Vi er på vårt mest ulykkelige mellom 40 og 50

 1. Aftenbla-bla
 2. Politikk
 3. Amerikansk politikk
 4. Trond Giske
 5. VG