Gjester ble syke etter bading på kunstsenter i Bærum

Flere kunstgjester har fått hudinfeksjon etter bading i et basseng i forbindelse med en utstilling ved Henie Onstad Kunstsenter i Bærum.

Illustrasjonsfoto: Tor Richardsen / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Kommuneoverlegen i Bærum opplyser at de ble kjent med situasjonen 30. mai og kontaktet driftsansvarlig ved kunstsenteret som besluttet å stenge vanninstallasjonen inn til videre.

– Personer som etter opphold i vanninstallasjonen knyttet til Giant Psycho Tank 2000 på Høvikodden har blitt syke med utslett, bør ta kontakt med lege for sikker diagnose og eventuell behandling, oppfordrer kommuneoverlegen.

Hudinfeksjonen skyldes trolig bakterien Pseudomonas aeruginosa, som vanligvis er selvhelbredende og normalt ikke krever antibiotikabehandling. Utslettet skyldes betennelse i hårsekkene, er vannkopp- og kviselignende og kan være smertefullt. Øregangsbetennelse er vanlig, det samme er hovne, ømfintlige lymfeknuter. Feber og sykdomsfølelse kan også forekomme, opplyser kommuneoverlegen.

Inntil kunstsenteret har etablert drifts- og overvåkingsrutiner som sikrer tilfredsstillende vannkvalitet for de besøkende, vil Giant Psycho Tank 2000 være åpen, men kun kunne oppleves som en skulptur. Kommunen er tilsynsmyndighet og følger opp saken.

Publisert:
  1. Bærum
  2. Kunst
  3. Billedkunst

Mest lest akkurat nå

  1. Mann omkom i arbeidsulykke

  2. «Garderobekulturen» er fortsatt et problem hos gutta

  3. Kjørte i 195 km/t – må være uten lappen i fire år

  4. Her blir det berømte naustet fjernet - dette er planen nå

  5. Stavanger-barnehager kan gi gebyr når foreldre henter for seint. Nå vil kommunen rydde opp

  6. Hun erstattet det gamle skuret med oransjeri: – Den beste investeringen vi har gjort