Elin Melberg lager installasjon til Aker Brygge

Elin Melbergs har vunnet konkurransen om å lage en stor kunstinstallasjon som skal stå midt til Aker Brygge i Oslo i julemåneden desember.

Publisert: Publisert:

Aker Brygge falt for Elin Melbergs forslag til kunstnerisk innhold i den store domen, som åpner 1. desember. Foto: Elin Melberg og Hagelund/Christensen

 • Elisabeth Bie
  Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Akryl, lys, pompomer, speilmosaikk og masse lys fra Elin Melberg skal gi oslofolk en fin opplevelse i adventstiden. Men i virkeligheten blir gulvet lilla. Foto: Elin Melberg og Hagelund/Christensen

Kunstinstallasjonen er en åtte meter høy og 10 meter i diameter bred, iglo-liknende dome av teltduk, som skal stå midt på Aker Brygge i hele desember. Elin Melbergs oppdrag er å fylle domen med kunstnerisk innhold.

– Jeg skal bruke speilmosaikk, sirkulære akrylspeilflater, rundt 200 håndlagede pompomer, speilmosaikkskulptur, lilla linoleum - og selvfølgelig masse lys. Dette blir veldig kjekt, men travelt! For installasjonen må starte allerede 22. november. Og før den tid må absolutt alt lages. Jeg har laget store installasjoner før, men dette blir den aller største hittil, sier vinnerkunstneren Elin Melberg.

– Mykt og blankt

Oppdragsgiveren for kunstprosjektet er Aker Brygge, ved eieren Norwegian Property. Formelt var det konsulentbyrået Hagelund/Christensen som vant konkurransen.

– Vi hadde på forhånd valgt Elin Melberg som vår kunstner til konkurransen. Vi tenkte at hennes fysiske tilstedeværelse, gjennom lys, refleksjon og kontraster mellom og det myke og blanke ville vært ideelt for dette oppdraget, sier produsent Charlotte Hagelund i vinnerbyrået.

Aker Brygge introduserte dome som en årlig tradisjon i desember i fjor.

– Men i år er det første gang domen skal ha et kunstnerisk innhold. Dette kommer i tillegg til et annet kunstprosjekt på Aker Brygge, der det satses på å vise fram arbeidene til unge kunstnere.

Tenker ikke jul

Selv om domen er en førjulstradisjon på Aker Brygge, har ikke Melberg hatt julen i tankene for sitt prosjekt.

– Nei, Dette blir en helt selvstendig installasjon, laget i min egen kunstneriske ånd, sier hun.

Åpningen av Elin Melbergs kunstinstallasjon finner sted på Aker Brygge i Oslo 1. desember.

Publisert:

Les også

 1. Tar med arven fra mormor i nasjonal kunsthåndverksutstilling

 2. - Viktig å vera synleg i Oslo

Mest lest akkurat nå

 1. Venter «graverende rapport» etter konsert i Egersund

 2. Oslo er nå «rødt» ifølge FHIs smittekrav til andre land

 3. To nye smitte­tilfeller i Stavanger

 4. FHI vil stille klare krav til hjemmesydde munnbind

 5. Høie bekymret etter store fester – har plan for ny nedstenging

 6. Torsteinbø tok på seg skylden i garderoben

 1. Elin Melberg
 2. Kunst
 3. Utstilling
 4. Aker Brygge