Tar nesten dobbel pris for pensjonistene

— Norske pensjonister er rike. Rike og sutrete. Alenemødre og innvandrere fortjener rabatter, ikke rike pensjonister, sier Per Inge Torkelsen.

Publisert: Publisert:

Komikarane har premiere på sitt show på fredag. Hvis du skal ha honnørbillett koster det deg nesten dobbelt så mye som en ordinær billett. -de som har mest penger bør betale mest for billettene, sier Per Inge Torkelsen, her sammen med Vegar Hoel, Terje Torkildsen og Fredrik Brimsø. Foto: Tommy Ellingsen

  • Leif Tore Lindø
    Journalist
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

På fredag har trioen Per Inge Torkelsen, Terje Torkildsen og Fredrik Brimsø premiere på sitt nye show. De som vil bestille billetter til "Komikarane" kan få seg en overraskelse, særlig om de skulle prøve seg på en honnørbillett. I mange tilfeller er en honnørbillett, som pensjonister kan kjøpe, langt billigere enn ordinære billetter.

Sånn er det ikke her. De vanlige billettene koster 375 kroner. Studenter får hundre kroner i rabatt. Honnørbilletter derimot, koster friske 630 kroner.

— Er dette bare tull og tøys, Per Inge?

— Nei, det er helt alvorlig.

- Hvorfor må pensjonistene betale nesten dobbel pris?

— Det er de som har penger. Mange av dem har veldig mye penger. Det er en myte at norske pensjonister er fattige. De har sykt med penger. De har nedbetalte hus,

Les også

Torkelsen, Torkildsen og (mulig) sønn lager show sammen

penger i banken og fremdeles inntekt. Det er ganske rettferdig at de med mye penger skal betale mest.

— Det vanlige er jo å gi rabatt til pensjonister? Mange av dem har vel mindre inntekter enn vanlige arbeidstakere?

— For 50 og 100 år siden var nok mange pensjonister fattige. Da måtte de spare på pengene. Sånn er det ikke nå. Norske pensjonister er jevnt over rike. Rike folk trenger ikke rabatt. Vi ville helst gitt rabatt til alenemødre og innvandrere. De har dårlig råd, det vet vi. De burde få rabatt hvis de vil se et show. Vi har ingen måte å praktisk gjennomføre noe sånt på, men vi kan ta ekstra betalt fra rike pensjonister.

Per Inge Torkelsen, her sammen med Vegar Hoel, Terje Torkildsen og Fredrik Brimsø. Foto: Tommy Ellingsen

— En logisk forlengelse av dette er at pensjonister for eksempel burde betale mer på bussen, ikke mindre?

— Ja, helt riktig. Det er bare tull at de skal ha rabatt på bussen. Eller på kino. Poenget er det samme: De som har mest trenger ikke rabatt. At vi har laget oss et system der rike folk systematisk betaler mindre enn andre, det er hål i håve. Pensjonistene sutrer og gneldrer og hyle for den minste ting, og de skal helst ikke betale for noe, selv om de har penger i massevis.

Les også

Pensjonist-rabatten kan ryke i Oslo

— Hva med minstepensjonister?

— I Norge er det bare 10 prosent som er reelle minstepensjonister. De andre har andre inntekter i tillegg. De har hus, de har bil, kanskje hytte og de har ikke gjeld. De er rike, enkelt og greit.

- Du har tidligere hisset på deg norske eldre, den gang med utgivelsen av "Den store, stygge eldreboka". Hvordan er reaksjonene på dette?

— Vi har fått et par henvendelser, men det skulle ikke forundre meg om pensjonistene hisset seg opp over dette. I tillegg til å være rike er norske pensjonister ekstremt sutrete. De klager på så å si alt. Særlig på pris og penger. Der er de helt ubegripelig sutrete. Portugal har de fattigste pensjonistene i Vest-Europa. De er også de lykkeligste. I Norge er de eldre rike - og de klager.

Les også

Pensjonistforbundet: – Tøvete og sårende

— Du mener – i fullt alvor – at de burde betale dobbel pris, uten å klage?

— Ja. jeg vil gjerne at det kommer noen hit og sier "Vet du hva, jeg har masse penger, derfor betaler jeg mer enn han studenten som faktisk har dårlig råd". Det hadde vært kjempetøft. Den pensjonisten vil jeg gjerne ta i hånden.

- Regner du med protester? Et fakkeltog, for eksempel?

— Det hadde vært kjempeløye. Et fakkeltog av rike pensjonister.

- Hvordan løser dere dette rent praktisk? Sjekker dere i døren om de eldste har kjøpt honnørbillett?

— Det blir opp til Gaffel og Karaffel, der vi spiller, men jeg tviler på at de spør folk etter legitimasjon i døren. Tenk så stilig det hadde vært hvis vi fikk en haug med pensjonister som sneik seg inn?

- Men aller helst vil du ha dem til å betale, og betale nesten dobbel pris?

— Ja. Ideelt sett skulle de betalt minst det dobbelte av alenemødre og innvandrere og andre som faktisk har dårlig råd. Rabatt for de rike og velstående, det henger ikke på greip.

Les også:

Publisert:

Les også

  1. Høyest formue blant yngre pensjonister