Alec Baldwin avfyrte rekvisittvåpen – filmfotograf mistet livet

En filmfotograf døde og regissøren ble skadd da Alec Baldwin avfyrte et rekvisittvåpen under innspillingen av filmen «Rust». Hendelsesforløpet er uklart.

Alec Baldwin fotografert i september. Innspillingen av hans nyeste film er stanset etter at fotografen ble drept ved et uhell under innspillingen. Foto: John Minchillo / AP / NTB
  • NTB-AP
Publisert: Publisert:

Den 42 år gamle filmfotografen Halyna Hutchins ble fløyet til sykehus, der hun ble bekreftet død, opplyser politiet i Santa Fe i New Mexico.

Den 48 år gamle regissøren Joel Souza ble også fraktet til sykehus, men ble senere skrevet ut, ifølge Reuters.

Polititalsmann Juan Ríos bekrefter at Baldwin håndterte våpenet selv.

Ríos opplyser at politiet forsøker å finne ut om hendelsen var en ulykke. Det er ingen siktelser i saken, og etterforskningen er åpen, påpeker polititalsmannen i en pressemelding.

Avhøres

En etterforskningskilde sier til avisen Santa Fe New Mexican at 63 år gamle Baldwin, som er filmens produsent, er blitt avhørt. En fotograf og journalist fra avisen så Baldwin gråtende utenfor sheriffens kontor, skriver avisen.

En talsperson for Baldwin sier det skjedde en ulykke på filmsettet der noe gikk galt med et rekvisittvåpen med løspatroner.

Politiet ble tilkalt i 2-tiden torsdag ettermiddag til ranchen Bonanza Creek Ranch, som er blitt brukt til mange filminnspillinger tidligere, inkludert Tom Hanks' siste western i fjor.

Politiet avhører vitner og undersøker hvordan våpenet kunne avfyres, og hva slags prosjektiler som eventuelt ble brukt. Det regnes som lite sannsynlig at noen kan bli drept av løskrutt på mellomlangt hold.

Det brukes gjerne ekte våpen som rekvisitter i filminnspillinger som dette, og derfor gjelder strenge sikkerhetsregler.

Stanset

Produksjonen av westernfilmen «Rust» er midlertidig stanset som følge av hendelsen. Filmingen skulle fortsatt til ut i november.

Filmen, som er satt til 1880-tallet, handler om en 13 år gammel gutt som må greie seg selv etter at foreldrene døde, og som er på rømmen med sin bestefar etter å ha blitt dømt til døden for å ha skutt en person. Bestefaren spilles av Baldwin.

Hutchins, som var kamerasjef under innspillingen, er utdannet ved American Film Institute og arbeidet med flere kortfilmer før hun ledet fotograferingen av actionfilmen «Archenemy» i 2020.

Hun var spådd en lysende framtid i filmbransjen, og i 2019 ble hun framhevet som en såkalt kommende stjerne av bladet American Cinematographer.

Hun var opprinnelig fra Ukraina og vokste opp på en sovjetisk militærbase i Arktis. Hun studerte journalistikk i Kiev og jobbet som journalist i Storbritannia før hun flyttet til Los Angeles.

Reaksjoner

– Jeg er så lei meg for å miste Halyna. Og så rasende for at noe sånt kunne skje under en innspilling, sa «Archenemy»-regissør Adam Egypt Mortimer på Twitter.

Det er ikke første gang lignende episoder skjer. I 1993 ble Bruces Lees 28 år gamle sønn Brandon drept etter å ha blitt truffet av det som skulle vært et løsskudd under filmingen av en dødsscene. Under obduksjonen ble det funnet en ekte kule i ryggen hans.

Og i 1984 skjøt skuespilleren Jon-Erik Hexum seg i hodet med et løsskudd mens han lekte russisk rulett med et .44 magnum-våpen under filmingen av en TV-serie.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Kutt i norsk strømsalg til Europa ble nedsablet før jul. Plutselig snudde regjeringen

  2. Drivstoffprisene har falt over sju kroner siden før sommeren

  3. Den siktede gutten innrømmer å ha startet brannen, men nekter straffskyld

  4. NHO fnyser av disku­sjonen om utenlands­kabel: – Provosert

  5. Nå har Vik­ings prøve­spiller fått svar

  6. Brunsneglene er færre enn før. Det har ikke bare med været å gjøre