Tove Kommedal antatt på prestisjeutstilling i København

Kunstneren Tove Kommedal er antatt med fire kunstverk på årets utgave av den prestisjefylte Forårsudstillingen i København.

Publisert: Publisert:

Ett videoverk pluss disse tre små skulpturene laget av blant annet hageavfall, er Tove Kommedals bidrag på årets Forårsudstilling

 • Eli Næsheim
  journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Stavangerkunstneren debuterte på Vestlandsutstillingen i 2003, og deltok dessuten i 2014. Hun har også prøvd seg på Høstutstillingen i Oslo flere ganger, men har ikke kommet med. Men ble antatt på Forårsudstillingen 2017. Den åpner 2. februar i København.

Forårsudstillingen har vært arrangert siden 1857, og er en av de viktigste åpne juryerte kunstutstillingene i Europa. Og alltid ett av høydepunktene i kunsthallen Charlottenborgs årsprogram.

Tove Kommedal er antatt på en av de viktigste åpne, juryerte utstillingene i Europa.

Internasjonal utstilling

- Når juryen skal sette sammen utstillingen, leter de etter et samlet uttrykk. Det så ut til at alt klaffet for meg i år, kommenterer Kommedal, som er enig i at dette er en bra arena å vise seg fram i.

Forårsudstillingen hadde i år 781 søkere, 61 ble antatt. Og er atskillig mer internasjonal enn Høstutstillingen.

Tove Kommedals bidrag til utstillingen i København er ett videoverk fra 2015, tidligere vist på separatutstillingen hun hadde på Hå gamle prestegard samme året.

Dessuten tre små skulpturer, laget til et prosjekt hun kaller "Hus under radaren." Kunstneren omtaler skulpturene som forarbeider, og planlegger heller ikke å ha dem med i årets andre utstillinger.

I 2017 skal hun stille ut i Oppland kunstsenter i mars, Studio 17 på Nytorget i mai, og delta i en duo-utstilling i Bryne kunstforening til høsten

Også disse

Blant andre kunstnere med lokal tilknytning som har sluppet til på Forårsudstillingen, er Elin Melberg og John Kåre Raustein i 2012, pluss Pia Myrvold i 2008.

Dessuten Helgi Joensen fra Danmark og Færøyene 1982. Mens Jan Groth debuterte her i 1958.

Publisert:

Les også

 1. MER OM TOVE KOMMEDAL: Kunstnerne samles for å snakke om egen lommebok

 2. Hjelp til kunstnere som vil ut

 3. 22 døde kråker på gulvet

Mest lest akkurat nå

 1. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

 2. Folk på byen har allerede endret drikkevaner

 3. Leteaksjon etter mann (63)

 4. To nye smittetilfeller i Sandnes fredag

 5. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

 6. Nattklubbene i Stavanger og Sandnes får åpne klokken 20

 1. Utstilling
 2. København