Arkeologi, ikke gastronomi

Rekesmørbrød.

SPISE UTE: Kafeen på Arkeologisk Museum har litt å gå på. Både når det gjelder pris og kvalitet.

  • Harald Birkevold
    Harald Birkevold
    Matanmelder
Publisert: Publisert:
Grade: 3 out of 6

Arkeologisk Museum i Stavanger er en perle på nedre Våland. I lokalene til fordums Frue Meieri finnes det fascinerende oppdagelser å hvile blikket på. Sporene etter tusenvis av år med folkeliv, handel, jordbruk og strid i Rogaland, som kanskje er det første stedet i Norge som fikk permanent bosetting da iskanten begynte å trekke seg tilbake etter siste istid.

Særlig interessant er det – synes jeg – med alle sporene etter handel og samkvem med andre land og folk, tusenvis av år før vår tidsregning. Handel og kulturutveksling er ikke et nytt fenomen. Og det hadde selvsagt også innvirkning på hva folk spiste og drakk. Handel med salt var ett av kapitalismens første, famlende steg på veien mot verdensherredømme.

Les hele saken med abonnement