– Hvor umenneskelig skal vi behandle folk av innvandringsregulerende hensyn?

PODKAST: Ukens Aftenbla-bla handler blant annet om Arne Viste-saken, oljeskam og ungdommer som vil legge ned Den kulturelle skolesekken.

Arne Viste er tiltalt for å ulovlig gitt arbeid til asylsøkere uten arbeidstillatelse. Mandag startet saken i Oslo tingrett. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

  • Aftenbladet
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

En av ukens gjester er Aftenbladets debattredaktør Solveig Grødem Sandelson, som blant annet spør om hvor umenneskelig vi skal behandle folk som har fått avslag på sine asylsøknader. Hvor langt skal vi som samfunn gå for å ivareta innvandringsregulerende hensyn?

– Hvor dårlig kan vi behandle disse stemmeløse før det går ut over oss som samfunn, spør hun.

Panelet diskuterer Arne Viste-saken, og spør om vi bør heie på ham, selv om han bryter loven. Hvor langt skal vi gå i sivil ulydighet?

Vi diskuterer også begrepet «oljeskam». Den siste tiden har mange ansatte i oljebransjen utstyrt Facebook-bildet sitt med «stolt oljearbeider». Det hevdes at «mange» mener at ansatte i bransjen bør skamme seg, men hvem er disse «mange» som hevder dette? Aftenblad-kommentator Hilde Øvrebekk har bakgrunn som oljejournalist, og hun har truffet folk som ikke nødvendigvis flagger hvor de jobber.

Jan Zahl har lest at Ungdommens fylkesting vil legge ned Den kulturelle skolesekken, og erstatte den med en app. Zahl er mildt sagt ikke blid, og han forteller ungdommen hvor David kjøpte ølet.

Aftenbla-bla kan du abonnere på og lytte til i Spotify, på Itunes eller der du finner dine podkaster. Du kan også høre ukens episode under.

Husk også Aftenbla-bla LIVE i Stavangeren tirsdag 29. oktober. Gjester er blant andre bokaktuelle Espen Hana og Aftenbladets sportsleder Stig Nilsen, som varmer opp til semifinalen i cupen.

Publisert:

Aftenbla-bla

  1. – Avvikle oljå i 2030? Det kommer aldri til å skje

  2. - Vi vil endre ting raskt, slik at vi får mindre konsekvenser i framtiden

  3. – Ingenting kan irritere meg mer enn Rødt, sier Rødt-Mimir

  4. – Mindre makt til Roy! Mindre makt til Roy!

  5. Podkast: – Mange kunne tenke seg å stemme på Venstre, men ...

  6. Kan Geir Pollestad overbevise deg om at Senterpartiet er ditt parti til valget?

  1. Aftenbla-bla