Blå tilstander på Ovenpaa

Hva gjør du på tirsdagskvelden? For blueselskerne i Stavanger er det bare ett svar.

Publisert: Publisert:
  • Kine Hult
    Journalist
iconDenne artikkelen er over 14 år gammel

Hver eneste uke strømmer de til Ovenpaa. Der er det levende blues hver tirsdag, året rundt. I går var det glade publikummet vitne til en velklingende gjenforening. Blue Condition har, ifølge bookingansvarlig Atle Helland Strøm, ikke spilt sammen på tre år.

— De spilte veldig mye her før, og nå er de heldigvis tilbake, sier han, og legger ikke skjul på at han er mer enn fornøyd med gjenforeningen.

Og gamle kunster var ikke glemt da bandet gledet et tallrikt publikum med svingende glad musikk i går kveld.

Populært

Selv om Blue Condition har ligget i dvale en stund, har ikke musikerne ligget på latsiden. Mange vil nok kjenne igjen navn som Øystein Eldøy, Steffen Schreuder og Stene Osmundsen.

Anført av Bjørn Inge «Kissa» Kristensen, som også oppleves på Dickens rett som det er, viste bandet at levende musikk funker som ei kule når det gjelder å dra folk til byen på regntunge tirsdagskvelder. I overkant av 70 personer hadde latt seg lokke opp trappene til Ovenpaa da konserten startet, og flere strømmet til etter hvert. Det trange lokalet er kanskje ikke et optimalt konsertsted, men det løses greit: de som ikke har direkte øyekontakt med scenen, kan følge konserten på en tv-skjerm.

Trofast publikum

  • Vi kommer hit hver eneste tirsdag, sier Leiv K. Haga og Inger Marie Kyle Frogner.

Han er nestformann i bluesklubben, og bor på Karmøy. Men hver uke pendler han til Stavanger, og er alltid på plass på tirsdagsbluesen. Klubben går så det suser.

  • I fjor hadde vi et snitt på 100 publikummere per konsert, og endte på 5000 solgte billetter totalt. Medlemstallet vårt ligger på rundt 220. - Vi har et godt miljø her, legger Kyle Frogner til. Det er ikke bare musikken som trekker henne til Ovenpaa.
  • Det er helheten: musikken, folkene og miljøet. Alle kjenner alle her.
Publisert: