Stavangerkameratene til MGP med «Barndomsgater»

Stavanger kameratene stiller med «Barndomsgater».

Stavangerkameratene til MGP.
  • Robert Hoftun Gjestad
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Fire år etter sin debut har Stavangerkameratene nå to album bak seg, over 50 millioner strømminger på Spotify, over 6 millioner visninger på YouTube, flere gull- og platinatrofeer og en rekke norgesturnéer. De regnes i dag som et av Norges mest populære liveband.

Stavangerkameratene består av Kjartan Salvesen, som vant Idol i 2004, Tommy Fredvang, bl.a. kjent fra X-Factor i 2009, Stjernekamp i 2015 og suksessen «Vi elsker ABBA», Glenn Lyse, som vant Idol i 2007 og Ole Alexander Mæland, som har bakgrunn som vokalist i Elle Melle og deltok i The Voice i 2012.

«Barndomsgater» slippes 22. januar og bandet opptrer i delfinale 2, lørdag 23. januar.

Frister på nytt

To år etter at «Spirit in the Sky» fikk flest publikumsstemmer i den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest, er trioen Keiino tilbake i sirkuset.

2020 skulle vært et år på veien for Tom Hugo, Alexandra Rotan og Fred Buljo. Debutalbumet Okta ble sluppet i mai. I stedet ble det koronastopp og god tid til å sitte på en hytte på Sørlandet og skrive ny musikk.

Der dukket «Monument» opp.

– Vi sa at om den rette låten kom, så ville vi stille opp igjen. Vi tenker som idrettsutøvere. Marit Bjørgen følte vel aldri at hun hadde gjort sitt etter en sjetteplass i langrenns-VM? Ikke vi, heller.

Tom Hugo sier at Keiino denne gangen gambler litt med en låt som kanskje ikke er umiddelbart like fengende som sist, men som setter seg mer over tid. Det frister med ny deltagelse i Eurovision.

Fred Buljo, Alexandra Rotan og Tom Hugo er klare for en ny runde i Melodi Grand Prix.

Mye større enn en drikkelek

– Det er som å være med på noe som er større enn seg selv, større enn bandet, større enn låten. Eurovision er som fotball, det samler så mange forskjellige folk fra hele verden om én ting. Det er i alle fall noe mye mer enn en drikkelek, som komiker Knut Nærum prøvde seg på, sier Tom Hugo.

Keiino fremfører sin låt i den første delfinalen på NRK kommende lørdag, og på nytt i selve finalen 20. februar.

Fjorårets finale i MGP endte med stemmekaos og seier til Ulrikke Brandstorp. Eurovision ble avlyst på grunn av koronaen.


Andreas Haukeland, også kjent som artisten TIX, debuterer i MGP i år.

Seks artister til finalen

Totalt 12 artister skal synge i finalen lørdag 20. februar. Seks av disse stemmes frem gjennom delfinalene de kommende lørdagene.

Seks er allerede forhåndskvalifisert til finalen. Disse ble offentliggjort under en pressekonferanse hos NRK mandag formiddag:

Keiino: «Monument»

Trio som lager dansbar popmusikk på engelsk og samisk. Vant MGP i 2019. Ble nummer seks i Eurovision samme år.

Atle Pettersen: «World on Fire»

Erfaren sanger og programleder for «Beat for beat» på NRK. Ga ut sin første juleplate i fjor. Debuterer i voksen-MGP i år.

Kaja Rode: «Feel Again»

22 år gammel sanger som deltok på The Voice 2017. Vokste opp i Ulsteinvik, bor og studerer nå i Oslo. Debuterer i MGP.

Rein Alexander: «Eyes Wide Open»

Sølvgutt, sanger og musikalartist som har stått på scenen siden han var liten. Var i finalen i MGP med låten «One Last Time» i fjor.

Stavangerkameratene: «Barndomsgater»

Fire karer som har fått sitt gjennombrudd via TV: Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Alexander Mæland. Har gitt ut to album. Debuterer i MGP.

TIX: «Ut av mørket»

Andreas Haukeland (27) fra Bærum er en av Norges aller mest populære artister. Syv låter som nummer én på Spotify i Norge. Debuterer nå i MGP.


Stina Talling er med i årets MGP.

Fire i første delfinale

Fire artister synger i den første delfinalen kommende lørdag. Én går til finalen. Disse fire ble presentert på NRK1 mandag:

Beady Belle: «Playing with Fire»

Beate Lech (46) er en vokalist, artist, låtskriver og produsent med et internasjonalt publikum. Synger pop og jazz. Debuterer i MGP.

Blåsemafian: «Lett Loose»

En blåserrekke som består av Sigurd Evensen (27), Stig Espen Hundsnes (32) og Jørgen Lund Karlsen (27). Har med seg vokalist Caroline (Hazel) Teigen.

Jorn: «Fate Bloody Faith»

Metalvokalisten Jørn Lande (52) har gitt ut en menge album med en rekke band og prosjekter. Her er Wig Wams Åge Sten Nilsen med som låtskriver.

Stina Talling: «Elevate»

Youtuber Stina Talling (17) fra Bergen har platekontrakt med Sony Music. Har sunget «Mer enn god nok» for BlimE på NRK. Debuterer i MGP.


Publisert: