Medietilsynet skal vurdere FM-forlengelse for lokalradio

Medietilsynet har fått i oppdrag å se på grunnlaget for å forlenge lokalradioenes konsesjoner på FM-båndet. I utgangspunktet er det gitt forlengelse til 2021.

FM-radioer, som denne fra Kuér, kan få forlenget liv etter 2021 hvis lokalradioer får fortsette sendingene sine. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Oppdraget er gitt av Kulturdepartementet. Det er Stortinget som må ta stilling til en eventuell forlengelse, og tilsynets rapport skal brukes som grunnlag for beslutningen, opplyser Medietilsynet.

– Vi skal blant annet kartlegge økonomi, status for digitalisering, økonomiske og regulatoriske insentiver og hindre for digitalisering i lokalradiobransjen, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Stortinget har avgjort at de fleste lokalradioer på FM skulle få forlenget sine FM-konsesjoner ut 2021. Dette gjelder ikke større kommersielle lokalradioer i storbyene, som måtte slukke sine FM-sendinger. Avgjørelsen begrunnes med at det ville kunne forsinke overgangen til digitalradio hvis de lokale, kommersielle FM-kanalene i storbyene kom i direkte konkurranse med de riksdekkende kanalene på dab.

Overgangen til dab ble innledet i Nordland i januar 2017 og fullført i Troms, Finnmark og på Svalbard i desember samme år.

Les også

 1. DAB – en studie i privatisert politikk

 2. Vedum vil skru på FM-nettet igjen

Publisert:
 1. DAB
 2. Radio
 3. Medietilsynet

Mest lest akkurat nå

 1. Mannen var på vei til jobb da ulykken skjedde

 2. Denne forbrytelsen er det nesten helt slutt på

 3. Kvinne døde i boligblokkbrann i Stavanger

 4. Smitte hos lokalt lag - flere må i karantene

 5. Mann anmeldt for voldtekt av tenåring

 6. Her kommer kanskje Norges største jærhus