Rett fra premiere til Sandnes

Torsdag har Kompani Haugesund premiere på sin nye forestilling i Festiviteten i dansernes hjemby. Søndag vises den i Sandnes.

Fra høstens første danseforestilling i Sandnes kulturhus. To verk med til sammen seks profesjonelle dansere, alle med tilknytning til Nord-Rogaland.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

De seks profesjonelle danserne Martine Bentsen, Even Eilerås, Oda Østenstad Fjell, Synne Garvik, Linn Hoftun og Ingeborg Beate Jønsson har alle tilknytning til Haugalandet. I denne sammenhengen er de også medskapende dansere i forestillingen.

Etter prøvedansing i Haugesund og Oslo i løpet av sommeren, foregår nå de siste prøvene i Festiviteten før de to forestillingene i Haugesund torsdag og fredag. Søndag innleder Kompani Haugesund høstens dansesesong i Sandnes, så er håpet at forestillingene skal videre rundt i Norge og verden ellers i årene som kommer.

Dette er tredje gang Kompani Haugesund mottar støtte fra Norsk kulturråd. «Todelt Aften» består av verkene «Glassperle» koreografert av Janne-Camilla Lyster og «Wow!» av Stian Danielsen.

To ulike verk

Det loves grensesprengende koreografi, eksepsjonell scenografi og nyskapende og vågale kostymer. Og to veldig ulike verk som utfordrer publikums tanker og sanser.

«Glassperle» beskrives som en poetisk bevegelsesfantasi i lyden av glassharpe. Et danserisk univers som skal oppleves fremfor å forstås. Mens «Wow!» retter et kritisk, men humørfylt fokus på vår tids narsisme. Det ekstreme og absurde ved sykelig selvopptatthet.

Therese Markhus, daglig leder for RAS -Regional Arena for Samtidsdans - i Sandnes kulturhus plasserer Kompani Haugesund på samme nivå som vårt nasjonale dansekompani Carte Blanche og internasjonale Jo Strømgren.

Flyktningers egen historie

Carte Blanche og «While They Are Floating» er høstens andre forestilling i Sandnes kulturhus nå i høst. Den handler om flyktningers egen historie, fortalt med empati og tunge, seige bevegelser

Hva har vi med oss når vi forlater et hjem, og hvordan tar vi vare på det vi har forlatt? Danserne kroppsliggjør historier til flyktninger og prøver å oppdage universelle minner, med empati og fysisk, tunge, store, seige bevegelser.

Carte Blanche er i Sandnes torsdag 28.september. Mandag 23.oktober kommer Jo Strømgren kompani med «Viruset»

Publisert: