Stavanger Revyteater kommer ut av dvalen i høst

Stavanger Revyteater er smoking, kjoler og store fakter. Legg til masse musikk og komikk, så har du høstens revy «Absolutt humør».

Etter seks år skal Stavanger Revyteater på scenen igjen. Som alltid er det Sigrunn Eriksen, Kristin Svensen, Pål Mangor Kvammen, Pål Hjelm og åtte mann i orkesteret.
 • Leif Tore Lindø
  Leif Tore Lindø
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Stavanger Revyteater startet opp rett etter Keegan, midt på 80-tallet, og var den paljettglitrende, storshow-motsatsen til Fretex-kostymegjengen i Løgnaslaget. Deres grandiose revyer, alltid med åttemanns orkester, ble spilt hvert år i 10 år, før de gikk over til annen hvert år. Senere har de dukket opp med ujevne mellomrom. det er seks år siden sist, men i likhet med Trollpikken har de reist seg for å komme voldsomt tilbake i 2017.

– Og vi skal selvsagt innom Trollpikken. Den er jo en stor sak, sier Pål Mangor Kvammen.

Sammen med Sigrunn Eriksen, Kristin Svensen og Pål Hjelm - og de åtte i orkesteret - gleder han seg voldsomt til en ny, klassisk revyomgang.

– Etter at Dizzie Tunes ga seg, er det ingen som gjør dette i Norge - utenom oss. Vi bruker store kostymer, kjoler og smoking, og vi synger masse. Ifølge Jan (Hauge, musikalsk leder), synger vi også bedre enn noen gang.

– Det er faktisk helt sant, sier Hauge.

– Men vi må ned en halv oktav sammenlignet med for 25 år siden, sier Hauge, som sammen med de fire på scenen har over 40 sanger på papiret som de kan velge og vrake i.

Feel Good

Stavanger Revyteaters produksjoner er store, glitrende og oser av den klassiske miksen av humor og musikk, helst samtidig. De har med de samme musikerne som tidligere, de holder seg til gammel suksessoppskrift og det store formatet.

– Dette er en ren musikk- og humorforestilling, en feel good-kveld, sier Kvammen.

Under det påfølgende kjoleløftet røper de at de har en musikkbolk der våre nye mannslem ønsker velkommen til Stavanger - på sin måte.

– Vi vil, helt oppriktig, hylle mangfoldet. Det trengs i en tid der ikke absolutt alle, for eksempel enkelte ministere, er så gode til det.

Da blir det indisk, irske og afrikanske versjoner av «Eg e fydde på Straen» og «Komla med dott i» og i det hele tatt. Og når vi først er innom dott, denne Trollpikken MÅ de nesten ta grep om i Stavanger Revyteater.

– Pressen har jo gjort dette til den store staken i sommer. Særlig i Aftenbladet har mange endelig fått utløsning for sine ordspill. Vi skal få ut det siste av Trollpikken.

(Klager på dårlige Trollpikken-ordspill kan sendes på e-post)

Når de ført er inne på reisning, tar de også for seg Vikings mulige ferd nedover divisjonene. Bompenger blir naturligvis også et tema.

Det blir også en sekvens med gjenskaping av tidenes største filmøyeblikk. Her vil Pål Hjelm avgå ved døden i «Farlig begjær»-stil. Det vil også bli et kjenslefullt og potensielt livsfarlig øyeblikk når det berømte danseløftet i «Dirty Dancing» blir gjenskapt. Hvem som løfter hvem er foreløpig noe uklart.

Storfin gjest

Og når den gamle gjengen skal samles, skal alle med. Det betyr også at revynestor ekstraordinær Yngvar Numme, som kommer de siste dagene for å vei- og vill-lede Revyteateret.

– Han er den alle beste på dette i Skandinavia. Han ble etterhvert med oss som bonusmedlem, og i innspurten skal vi ha den beste av de beste i salen for å skru dette ordentlig til, sier Kvammen.

LES OGSÅ:

 • Slik blir jazzhøsten i Stavanger
 • John Cleese tilbake til Konserthuset
Publisert:
 1. Musikk
 2. Pål Mangor Kvammen
 3. Humor
 4. Stavanger
 5. Trollpikken

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi vet nå at munnbind demper smittetrykket ganske vesentlig

 2. Disse korona­reglene gjelder nå

 3. Marcus (8) er koronasmittet. Det var ikke åpenbart for noen. Så ble det for første gang masse­testing på skolen

 4. Gjester evakuert etter melding om gasslekkasje på Sola Strand Hotel

 5. 41 smittet på bedehus-basar

 6. Endrer undervisningen for konfirmanter etter sterke reaksjoner