Halvparten av de 30 rikeste i Rogaland er arvinger

PODKAST: I ukens episode av Aftenbla-bla tar vi for oss hva som eeegentlig skjer i Paradis, der Aker BP nå ikke skal bygge nytt hovedkvarter likevel. Og så snakker vi om de rike. Tune in!

Publisert: Publisert:

Camilla Veen driver et av landets største yogasenter, Jivamukti Yoga. Hun eier også 35,71 prosent av aksjene i familieselskapet TD Veen. Formuen stammer fra hennes far, Tor Dagfinn Veen, og hans kjempesuksess med Skagen Fondene. Foto: Jarle Aasland

  • Aftenbladet

Finansjournalist Kjell-Ivar Grøndal og kollega Tor Dagfinn Dommersnes har skrevet om Rogalands 30 rikeste personer. Grøndal er med i podkasten for å fortelle om hvem de er, hvordan de ble rike og hvilke fellestrekk de har. Her er en liten spoiler:

– Det lønner seg å ha rike foreldre - og arve penger.

Halvparten av de 30 med størst formue i Rogaland har arvet store deler av formuen. Og hvorfor er ikke topplistene i oljefylket Rogaland fulle av steinrike oljefolk?

Vi snakker også om den betente Paradis-saken. Aker BP ville bygge nytt hovedkvarter i den stavangerske indrefileten, men det nye politiske flertallet vil lage en områdeplan før de eventuelt slipper konsernet til. Det førte til at Aker BP skrinlegger milliardprosjektet.

Hvor mye makt skal vi gi til næringslivet? Vi trenger arbeidsplassene, men det er også andre hensyn å ta, for eksempel til naboer og ande aktører innen byutvikling. Blir Stavanger en næringsfiendtlig by nå, eller blir vi tvert om en innbyggervennlig by? Kommentator Hilde Øvrebekk tegner og forklarer.

Bonus: Skattelistene er kommet. Hvor mye tjener egentlig en journalist, for eksempel Jan Zahl. Og føler han seg rik eller fattig? Vi avslører også hvem som titt og ofte stjeler redskaper fra broren til en av Rogalands rikeste menn.

Aftenbla-bla kan du abonnere på og lytte til i Itunes, på Spotify eller der du finner dine podkaster. Du kan også høre ukens episode her:

Enkel guide til hvordan du kan lytte:

Bruker du Iphone eller Mac?

Klikk på denne Itunes-linken og deretter på abonner. Da lastes nye episoder automatisk ned til Itunes på din mobil eller Mac.

Bruker du Android-telefon?

Besøk denne siden eller last ned en podkast-app på telefonen din (for eksempel «Acast»). Der søker du opp podkasten du ønsker å abonnere på og trykker «abonner». Du kan også sørge for at nye episoder lastes ned automatisk, i innstillinger.

Vil du lytte på datamaskinen?

Bruker du PC eller Mac, kan du lytte på denne siden eller klikke på Itunes om du har programmet installert. På mobil kan du laste ned en podkast-app (for eksempel «Acast»). Der søker du opp podkasten du ønsker å abonnere på.

Fikk du ikke med deg første forrige episode? Her kan du høre Aftenbla-bla LIVE fra Stavangeren.

Publisert:
  1. Hvorfor gratulerte Erna Solberg en familie på Finnøy med nytt bord?

  2. - Sykehuset var mitt ene trygge sted. Så kom koronaen, og plutselig var all trygghet borte

  3. Takk, korona! Endelig slipper vi all denne klemmingen

  4. Rektor på Auglend skole: - Vi makser allerede bruken av ansatte på skolen

  5. - De første koronadagene ble lesingen på Aftenbladet doblet og triplet

  6. – Hva med å gi alle nordmenn 200.000, uten at de må jobbe for det?

  1. Aftenbla-bla
  2. Podkast