Har hun fått drømmekroppen etter fødselen?

TV Vest-profilen Veronica Simoné Fjeld var svært aktiv i debatten som fulgte da Fotballfrue publiserte et bilde av kroppen sin like etter fødselen. Og endte med å lage en dokumentar om eget forsøk på å bli en #fitmom.

 • Tommas Torgersen Skretting
  Tommas Torgersen Skretting
  Leder Lokal, Aftenbladet
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Jeg kastet meg inn i debatten med liv og lyst og mente i grove trekk at fokus på hvordan kroppen hennes så ut ble feil i en sårbar tid. Dessuten var det helt fjernt for meg som mor i det hele tatt å tenke i de baner like etter at man har gjennomgått en fødsel.

Det Veronica Simoné Fjeld ikke visste var at hun selv var gravid da denne debatten var på sitt mest intense.

— Det var da jeg fant ut det at jeg fikk ideen til denne dokumentar-serien: Nå har du muligheten til å undersøke hva som skjer med deg når du prøver hardt å trene deg opp etter en fødsel. Undersøke om det også er positive sider ved fokuset som jeg mislikte så sterkt. Det er blitt en personlig reise, sier Fjeld.

Hun presiserer likevel at programserien ikke handler om hvordan du får drømmekroppen.

— Man trenger ikke å sette seg veldig grundig inn i dette feltet før man forstår at dette er kjempe-industri. Selvsagt i USA, der flere tusen nye bilder, blant annet av mødre som bruker babyer som manualer, legges ut under emneknagger som #fitmom, #strongmom, #noexcusemom - og #yummymummy - hver eneste dag.

Men vi skal ikke lenger enn til Sverige for å se at dette er et stort tema, og at det er noen som tjener store penger på mødre som føler seg dritt etter fødselen, poengterer Veronica Simoné Fjeld.

Veronica Simoné Fjeld hos gynekologen.

Droppet å filme fødselen — Hva synes du om mammablogger?

— Jeg hater mammablogger. Jeg leser ingen av dem.

- Men driver du ikke en selv?

— Det er ikke en mammablogg, men en blogg som jeg bruker for å gjøre folk oppmerksom på dokumentar-serien. Det er riktignok bilder av ungen min der, men jeg anbefaler ikke bleietyper og skriver ikke om døgnrytmen.

- Burde ikke nybakte mødre og fedre heller være sammen med babyen enn å kravle rundt den og ta bilder til en blogg?

— Om enkelte velger å ta bilder av ungen i et bestemt antrekk og skrive om det, tror jeg ikke nødvendigvis at det går på bekostning av stimuleringen av den nyfødte. Jeg har vært en stor ekshibisjonist helt fra barndommen av og jeg er forberedt på at det kommer reaksjoner fra seere som oppfatter verden på en annen måte enn meg. Sånn er det alltid.

- Har du vært utenfor komfortsonen under disse opptakene?

— Jeg har kjent på komfortsonen hele tiden, siden jeg iscenesetter og filmer meg selv. Opprinnelig var planen å filme fødselen også, men det kom jeg bare helt av. Vi filmer i stedet to dager etter fødselen, og det er ikke mye Fotballfrue ute og går der, med pupper som lekker og monsterbind og det hele, opplyser Fjeld.

— Dokumentaren er dønn ærlig og pinlig, og jeg har også tatt hensyn til at jeg har en mann med helt andre grenser enn meg, som overhodet ikke ønsker å bli eksponert.

Åtte uker med blodslit

Fjelds tv-dokumentar begynner i grunnen 14 dager før fødselen til Maia Simoné, men konsentrerer seg først og fremst om et åtte uker langt beinhardt regime bestående av trening og diett. Fjeld intervjuer både gynekolog, jordmor og mødre i tidligere generasjoner i serien.

— Jeg har ønsket å vise fram hvilken berg- og dalbane av følelser dette har vært. Fra de dagene der alt klaffer og jeg har hatt noe som har minnet om alenetid, til netter uten søvn der det bare har vært helt forferdelig å trene og gjøre opptak. Da har jeg bare lurt på om det virkelig er verdt det.

— Var det verdt det?

— Det har jeg lyst at seerne skal få svar på i serien.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Varsler styrtregn i Roga­land tirs­dag. Mandag kveld fikk vi en forsmak på uværet.

 2. Byfjordtunnelen var stengt på grunn av gjenstand i veibanen

 3. Politiet: Mange ungdommer samlet på Orstad

 4. Stavanger-politikeren håndterer strømkrisen for Gahr Støre. Hans egen mor er blant dem som ber regjeringen handle

 5. – Trur han følte seg litt meir sliten enn han skulle likt

 6. Lysforholdene i tunnelen blir en sentral del av etterforskningen