Konferansieren stjal showet

Det var ingen tvil om hvem som var den store helten blant de små, da hundrevis av mennesker samlet seg i Bjergstedparken, lørdag.

Publisert: Publisert:

Selda Ekiz stjal showet med flytende nitrogen- og ballongtriks. Foto: Tommy Ellingsen

  • Ulrikke Valvik Mitchell
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Emma Isabell Bergman (6), Molly Vince (6) og Nicolay Bergman (4) valgte treklatring over Minecraft. Foto: Tommy Ellingsen

God stemning i godt lag. Ella Gilje (3) og mamma Elisabeth Jensen, sammen med Sonja Stokkeland Gilje (2) og mamma Ingrid Stokkeland. Foto: Tommy Ellingsen

Den dansende katten fra Galen i halen ble en favoritt blant de yngste. Foto: Tommy Ellingsen

Jarle Bernhoft lever seg alltid inn i musikken, og falt litt inn i sin egen verden til SSOs vakre toner. Foto: Tommy Ellingsen

Mina Kaasa Hana (7), Othilia Kvinge-Lundervold (6 1/2), Mari Solland Kvinge og Torkel Kvinge-Lundervold (3) koser seg på konsert i parken. Foto: Tommy Ellingsen

Ingrid Olava høstet varm applaus fra publikum. Foto: Tommy Ellingsen

Patrekur Nói Hrafnsson (7) var allerede ganske lei da hovedkonserten begynte. Foto: Tommy Ellingsen

Ekteparet Johannes og Bjørg Rosseid har tatt turen fra Tasta, for å få med seg konserten. Foto: Tommy Ellingsen

Pia Pedersen Knudsen (4) trives på skuldrene til mamma Siri Pedersen, mens Emma Bjørkhus har tatt med seg den rosa ballongen sin helt fremst til scenen. Foto: Tommy Ellingsen

William (3 mnd.) på sin første konsertopplevelse, sammen med pappa Gunnvar Wye - og et par høretelefoner. Foto: Tommy Ellingsen

Mamma Marit Hembre holder pølsene klare, til Jenny Ma Hembre Helgøy (4) er ferdig med turnoppvisningen sin. Foto: Tommy Ellingsen

Ole Edvard Antonsen hadde kanskje knekt foten, men musikken var det ingenting i veien med. Foto: Tommy Ellingsen

Jarle Bernhoft viste frem noen funky dansetrinn. Foto: Tommy Ellingsen

Her viser Selda Ekiz fram hvordan flytende nitrogen ser ut. Foto: Tommy Ellingsen

Selda Ekiz røykla hele scenen ved å blande kokende vann og nitrogen. Dét syntes folk var ekstremt morsomt. Foto: Tommy Ellingsen

Galen i halen fikk det til å riste i dansefoten til de yngste. Foto: Tommy Ellingsen

-Haha, det var morsomt, syns dere ikke? spør Ekiz etter nitron- og ballongtrikset. Foto: Tommy Ellingsen

Ingrid Olava trollbandt publikum med sin vakre røst. Foto: Tommy Ellingsen

Ole Edvard Antonsen imponerte med sin konsertopptreden. Foto: Tommy Ellingsen

Venninnene Sara Pettersson Bergmann og Linn Nordsveen klapper etter Ingrid Olavas opptreden. Foto: Tommy Ellingsen

Jarle Bernhoft. Foto: Tommy Ellingsen

Jarle Bernhoft. Foto: Tommy Ellingsen

Jarle Bernhoft. Foto: Tommy Ellingsen

For 18. året på rad, arrangerte Statoil gratiskonsert i Stavanger, lørdag – denne gang med tidligere Newton-programleder Selda Ekiz som konferansier. Det gjorde de nok lurt i, for det var henne barna – og en del småbetatte fedre – var mest begeistret for å se.

Årets musikalske trekkplastre var Jarle Bernhoft, Ingrid Olava og Ole Edvard Antonsen, som alle hadde teamet opp med Stavanger Symfoniorkester (SSO) for anledningen.

Se stort bildegalleri øverst i saken!

Vrikk på rumpa

Ved konsertstart klokken 14, begynner de grønne plenene i Bjergstedparken sakte, men sikkert å fylles opp med rosa sitteunderlag og deres tilhørende bakender. Været er overskyet, men temperaturen likevel behagelig, og blant publikum er det alt fra allværsjakker og kåper, til t-skjorter og bare bein. Høye hæler og joggesko. Det er også høy solbrillefaktor, selv om solen gjemmer seg bak skylaget.

Selda Ekiz entrer scenen i en genser som er like fargerik som personligheten hennes, og showet er i gang.

— Ta vel i mot... Galen i halen! roper Ekiz, til begeistring for de små.

Barnesanggruppa Galen i halen setter inn støtet med "Sjynt å kjøra buss", og når tekster som "Du må ikke stappe pølse opp i nesa di" og "Vrikk på rumpa som du ikke bryr deg" flyter ut av høytalerne, er partyfaktoren høy blant de yngste.

Den dansende katten fra Galen i halen ble en favoritt blant de yngste. Foto: Tommy Ellingsen

Aftenbladet ber 6 og et halvt år gamle Othilia Kvinge-Lundervold om å kaste terningen på Galen i halen.— De får terningkast 6. Jeg synes de var veldig bra.

- Ikke verst! Hvorfor det?

— De er flinke til å synge, og de fikk meg til å danse. Og katten er veldig kul, jeg likte den best, sier hun og legger til:

— Nå gleder jeg meg til å se Selda!

Fysikkshow med Selda

Selda Ekiz er nemlig nestemann ut på programmet, med sitt helt eget fysikkshow. Den tidligere Newton-programlederen har imponert både store og små på tv-skjermen før, og nå skal hun gjøre det live.

Denne gangen ved hjelp av flytende nitrogen, kokende vann, en ballong og en bukett roser.

— Hvor mange av dere har lyst til at jeg skal putte hånda mi i det flytende nitrogenet? spør hun publikum.

Selda Ekizs ansiktsuttrykk akkurat idet ballongen med nitrogen sprekker. Foto: Tommy Ellingsen

Alle barna rekker opp hendene.— Hmm. Det er ganske farlig, vet dere. Da knuser hånda mi, og så får fem av dere gå hjem herfra med Selda-fingre – det er det vel ingen som vil?

Det vil alle. Men i stedet demonstrerer hun hvor farlig – og gøy – flytende nitrogen kan være, ved å dyppe en bukett med røde roser ned i det 200 minusgrader kalde nitrogenet, for deretter å knuse hele buketten inn i en vegg. Rosebladene går i tusen knas, noe både store og små viser tegn til begeistring over å se.

- Kult å være nerd

Etterpå røyklegger Ekiz hele scenen ved å blande nitrogen i kokende vann, før hun blåser opp en gul ballong, ved hjelp av de samme ingrediensene. Spoiler alert: Ballongen sprekker.

— Jeg er kanskje litt nerd som liker dette så godt, men det er litt kult å være nerd òg, roper Ekiz gjennom røyken.

Det er Othilia (6 1/2) enig i. Hun var så flink til å kaste terningen i stad, at hun får sjansen igjen med Selda-showet. Og det er ingen tvil:

— Terningskast 6! roper Othilia.

Mina Kaasa Hana (7), Othilia Kvinge-Lundervold (6 1/2), Mari Solland Kvinge og Torkel Kvinge-Lundervold (3) koser seg på konsert i parken. Foto: Tommy Ellingsen

— Selda er den store helten, så vi måtte jo komme hit for å se henne, sier mamma Mari Solland Kvinge og ler.- Hun er veldig flink til å gjøre eksperimenter. Og så har hun vært på skolen min! sier Othilia.

- Kult! Hvilket eksperiment likte du best, da?

— Det med skyene!

En av de andre i dommerpanelet, Pia Pedersen Knudsen (4), var også svært begeistret etter fysikkshowet.

— Det var bra! Kult når blomstene knuste, sier hun og gjemmer ansiktet i nakken til mamma Siri Pedersen.

— Vi kjenner jo til Selda fra Newton, og det er ingen tvil om at hun er den store helten, sier Pedersen.

Lørdagsgodt for de voksne

Det nærmer seg hovedkonsert, med SSO og Olava først ut på scenen, men aller først skal Minecraft-kjendis Adexxio lage en slags oljeinstallasjon live - i spillet. På storskjerm. På dette tidspunktet forflytter folk seg i større grad til pølsekø og lekeplass.

Målet er å bygge en hel plattform, innen konsertslutt. Mens de jobber videre med det, entrer Ingrid Olava scenen i en lang, flagrende drøm av en lilla kjole, og serverer de sultne voksne lørdagsgodtet de har ventet på. Barna begynner imidlertid å bli ganske mette.

Folk sitter på bakken, og gynger rolig i takt med musikken til Olava. Spiser boller, pølser og is. Holder de nå ganske hyperaktive barna fast i fanget. Nyter en fridag i parken.

Det er blitt litt kjøligere i lufta, men isen går fortsatt ned på høykant. Det blir fort nok varmt i lufta når Ole Edvard Antonsen entrer scenen, til stor glede for den litt eldre delen av publikum. Han får stor applaus, og jubelrop av publikum, som nå har blitt enda flere fremme med scenen.

Jarle Bernhoft lever seg alltid inn i musikken, og falt litt inn i sin egen verden til SSOs vakre toner. Foto: Tommy Ellingsen

Folk forflytter seg ned fra gresset, og når det er Jarle Bernhoft sin tur til å gripe mikrofonen fatt – og konserten snart er slutt – står det flere folk foran scenen enn det har gjort under hele konserten. Fortsatt langt i fra fullt, men det er ingen tvil om at mange har kommet til Bjergstedparken for å få en bit av Bernhoft. Og den leverer han.— Får dere roen, kjenner dere roen? Det er vel ingen her som er stressa nå, spør Bernhoft etter å ha fremført rolige "There's a space in my heart".

Foreldrene til barna som har spist tre is og drukket to brus er ganske stressa. Resten nyter konsertens siste sang, "Stay with me", som ironisk nok er da folk begynner å pakke sakene sine og dra. Musikk er fint og alt sånt, men å sitte i kø ut av Bjergsted er det ingen som er spesielt giret på.

PS: Adexxio klarte å bygge ferdig oljeplattformen. Det gikk med 50 millioner blokker.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Utruleg kor god stand det er i

  2. Her tar bilen u-sving i Hundvågtunnelen

  3. Gutt (16) omkom i ulykke hjemme

  4. – Vi kommer for seint inn i prosessen

  5. Vinmonopolet får senere åpningstid på lørdager

  6. Purrer på Boreal: Når starter Høgsfjord-sambandet opp igjen?