Nytt band, kjente musikere

Ellevilt, sjangerløst og instrumentalt. Og en utløsning av 13 års oppsamlet energi og frustrasjon. Det er Bijouterrible, som «debuterer» i Folken i kveld. «Stavangers mest uhørte band», kaller de seg, Bijouterrible. Og det er sant i dobbel betydning, visst. Enn så lenge.

Publisert: Publisert:

Bijouterrible består av kjente musikernavn som Øyvind Nyvoll (gitar), Yngve Bergersen Anda (gitar), Harald Halle (bass), Jan Petter Taarland (tangenter), Helgar Nygaard (trommer) og Stene Osmundsen (trommer). Alle sammen med bred musikalsk bakgrunn og/eller skolering.

Øyvind Nyvoll er utdannet innen klassisk gitar ved Norges Musikkhøgskole. For tiden underviser han og jobber som frilansmusiker. Har blant annet spilt i musikkensemblet Storebjørn.

Yngve Bergersen Anda er utdannet ved universitetet i Rouen i Frankrike og har blant annet spilt med Stavangers «legendariske» tribute-band Bob's fried Black Sabbath.

Harald Halle er et kjent navn i Stavangers musikkmiljø. Har blant annet spilt med Tex Halle Twisters, Getaway People og Pocket Corner.

Jan Petter Taarland spiller med Rub-a-Dubs og Midnight Ramblers. Og ellers de fleste andre aktive bandene i Stavanger.

Helgar Nygaard er trommisen i legendariske Mighty Dogfood, og spiller også med Rub-a-Dubs og Frode Gjerstad. Ifølge Nyvoll regnes han som Madlatuås beste trommis.

Og hvem har Stene Osmundsen IKKE spilt med? Sjefen i plateselskapet Skarv er mest kjent som trommisen i The September When, men han har også spilt med Morten Harket og Anne Grete Preus, spiller fortsatt med Leif & kompisane, Nadirsenit, Svein Tang-Wa og rundt en million andre band...

For å fortelle bakgrunnshistorien til Bijouterrible, må vi faktisk helt tilbake til 1986. Nyvoll og Nygaard ble kjent via forskjellige jammer rundt i byen og begynte å spille sammen. Men trommer og gitar var ikke nok. Harald Halle og Jan Petter Taarland kom med. Dermed var bandet Batman and the Midnight Believers født. Ryktene gikk om et sinnssykt band som spilte psykomusikk. Før bandet datt sammen i 1989 (Nyvoll flyttet til Oslo for å studere), fikk de laget en demotape.

I 1997 var Øyvind Nyvoll tilbake, og det gamle bandet startet opp igjen under navnet Bijouterrible og utvidet med Hanne Haarbye på bratsj. Igjen ble det demo, og igjen strandet prosjektet da Nyvoll flyttet til Australia.

Men i sommer kom han tilbake til Stavanger igjen, tok kontakt med de opprinnelige bandmedlemmene, utvidet med Bergersen Anda (som sporenstreks ordnet konsertdato i Folken) og Osmundsen. Så ble det kalt inn til første øving.

Blir du værende i byen nå, slik at det er en framtid for Bijouterrible?

Jeg vet ikke. Vi får se hva som skjer, ler Øyvind Nyvoll.

Og navnet Bijouterrible (uttales på fransk) hva betyr det?

Ingenting. Det er bare et morsomt ordspill på «Bijouteri» og «terrible».

Bandet beskriver selv musikken sin som energisk, skiftende, jagende, drivende, massiv, men også til tider vakker – og med en god porsjon humor.

Publisert: