Janove Ottesen og Christian Eriksen tar med «The Mute» til Operaen

I juni vant forestillingen Heddaprisen for Årets forestilling. Nå skal Janove Ottesen og Christian Eriksens hjertebarn åpne Heddafestivalen i Operaen.

Publisert: Publisert:

Foto: Fredrik Refvem

– At eventyret med The Mute fortsetter på denne måten er helt utrolig stas! Ikke bare at Heddadagene gjerne vil ha forestillingen i sitt program for 2020, men at vi nå skal fremføre The Mute med originalbesetningen i selveste Operaen er prikken over i-en, sier Christian Eriksen og Janove Ottesen i en pressemelding.

I 2015 inviterte Stavanger Symfoniorkester Christian Eriksen og Janove Ottesen til et samarbeid. De ble utfordret til å skive en symfonisk stumforestilling. Ottesen skrev musikken, Eriksen dramatikken, og forestilling ble det.

Les også

Kvifor syng barneteatret i Stavanger på engelsk?

Les også

Christian Eriksen solodebuterer i mars

Fredag 29. mars 2019 var det premiere på «The Mute» i Stavanger konserthus. Forestillingen solgte syv fulle hus og 7000 publikummere sikret seg billetter i Stavanger. Ambisjonen har alltid vært å få forestillingen ut av Stavanger, og ut av landet. De har vært, og er, i dialog med flere interessenter, uten at noen avtaler er signert. Men nå får altså Oslo og Heddadagene den første utgaven av forestillingen utenfor Stavanger. Det henger naturligvis sammen med at de vant nettopp to Heddapriser, som er Teater-Norges gjeveste utmerkelse. I tillegg til prisen for Årets forestilling vant «The Mute» for Beste scenografi/kostymedesign.

– Utvikling og kunstneriske ambisjoner er viktig, og som orkester skal vi stadig utfordre, både oss selv og publikum. Jeg synes det er helt naturlig at en så bred og samtidig helt unik forestilling skal kunne oppleves i Oslo i anledning Heddadagene, sier administrerende direktør Morten Warland i Stavanger Symfoniorkester.

Foto: Fredrik Refvem

Christian Eriksen er manusforfatteren bak The Mute. Han spiller den mannlige hovedrollen og er, sammen med Arne Nøst, også regissør i prosjektet. Nina Ellen Ødegård spiller den andre, store rollen, og Matias Kuoppala er siste skuespiller på scenen.

– Vi er veldig begeistret for at Heddaprisvinneren kommer til Heddadagene 2020, sier leder for Heddakomitéen Solrun Toft Iversen.

– Stavanger Symfoniorkester satset modig da de inviterte Janove Ottesen og Christian Eriksen til å skape denne forestillinga. At de nå satser ytterligere med det kjempeløftet det er å flytte produksjonen til Heddadagane gleder meg stort. Vi er nok mange som har ønsket oss en anledning til å oppleve denne ambisiøse forestillingen, som gjorde slikt inntrykk på publikum og på prisjuryen.

Publisert: