Adele - jærsk girl power i MGP.jr

15-årige Adele Erichsen fra Kvernaland leverte steintøff norsk girl power-pop med «Ver deg sjøl» under Melodi Grand Prix junior i Oslo Spektrum i går kveld.

  • Kjetilswold
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 19 år gammel

Adele kom på en sterk delt fjerdeplass i MGP.jr-finalen. Men hun leverte showets kanskje tøffeste bidrag. 15-åringen fra Kvernaland på Jæren beviste at hun er en ung artist med særpreg og noe på hjertet.

Iført rød overdel, rød bukse og hår stilig dandert i rødt og sort leverte hun følgende klare melding i refrenget:

«Ver deg sjøl / Ikkje prøv å ver någen andre.» — Bare ver den du føle for å ver. Kanskje kan sangen min inspirera te det, sa hun i intervju rett før showet startet. Men la til: - Eg grue meg litt te å gå på scenen.

At hun gruet seg var ikke spesielt lett å se. Adele leverte en meget sikker og vel gjennomført opptreden. Og i motsetning til mange andre av kveldens deltakere framførte hun sangbidraget alene - visuelt akkompagnert av fem dansere.

Modig gjort av ungjenta fra Jæren - blant venner bare kalt «Addi». Du skal guts for å våge noe sånt.

Skrevet sjøl I likhet med de 10 andre finalistene i showet har Adele skrevet både tekst og melodi sjøl. Låten er melodisk poppa og inneholder også elementer av mild rap. Og vi våger påstanden: Den var mye bedre enn gjennomsnittet av norske senior GP-låter de siste årene.

I denne type show er det normalt langt mellom bidragene med mening. Desto gledeligere at unge jenter som Adele leverer musikk som ikke er fordummende. Kanskje er det håp likevel for framtidige norske bidrag i det voksne Grand Prix - eller Eurosong som musikkonkurransen nå offisielt heter.

Fagjury-favoritt - Dette blir vanskelig, sa Nissa Nyberget - formann i fagjuryen etter at de ti finalistene hadde presentert bidragene sine. Men fagjuryen endte til slutt med å gi «Ver deg sjøl» hele 10 av 12 poeng.

Like vanskelig hadde tydeligvis også Christian Ingebrigtsen det - A1-vokalist og formann i juniorjuryen. Sjøl om programleder Thomas Numme presset og presset for å få ham til å røpe sin favoritt.

— Favorittene mine er et sted mellom 10 og 20 år, svarte popstjernen lurt. Programledere og journalister er noe han etter hvert vet å håndtere.

Når stemmegivingen til slutt kom i gang fikk «Ver deg sjøl» 6 av 12 poeng av juniorjuryen.

Men det var ikke bare fag- og juniorjuryen som avga stemmer. Det gjorde også seerne - som kunne ringe inn sine stemmer. Disse stemmene ble fordelt på tre regioner.

— Det er lov til å stemme på flere. Stem til du blir flau, oppfordret Numme. Og bidro dermed til å aktivisere foreldre, kompiser og gryende fans over hele landet.

Sprek affære Og NRK hadde tydelig slått på stortromma foran showet. Artister som Soda og A1 bidro til å skape stemning i et tilsynelatende fullsatt Oslo Spektrum.

Men vel så mye hyling og skriking blant det svært ungdommelige publikum skapte de ti deltakerne i MGP.jr-showet. Godt støttet opp av stilige lyd- og lyseffekter samt velkoreograferte danseopptrinn ble showet til en sprek affære. Sprekere enn mange av tidligere års senior Grand Prix-show. Vi savnet verken Bettan, Jan Werner eller Jahn Teigen.

De tre vinnerbidragene «Paybacktime» (To små karer), «Eg e'kje aleina» og «Aldri mer» skal representere Norge i den internasjonale finalen i København i Danmark 27. april.

Adele & Abel Men om Adele ikke gikk helt til topps denne gang, så får vi garantert høre mer til henne. I intervju med Aftenbladet for kort tid siden sa hun følgende:

— Jeg har lyst til å bli profesjonell sanger. Jeg vet det skal mye jobbing til, men jeg har lyst til å prøve. Neste år vil jeg gå på linjen for sang, dans og drama på Lundehaugen.

For Adele var det stort å stå på den gedigne scenen i Oslo Spektrum i går kveld. Det er nemlig samme scenen som en av hennes favorittartister, den amerikanske rapartisten Eminem, sto på for ett års tid siden.

Og nå er hun også i selskap med den norske popkongen for øyeblikket: Adele og Morten Abel tilhører den eksklusive klubben av rogalendinger som har møtt publikumsbrølet fra et fullsatt Spektrum. Men Abel ble ikke sendt på direkten i NRK tv.

Det ble Adele. Likte du forresten «Ver deg sjøl»? Den gis ut på cd sammen med alle de andre bidragene.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Se hvor det kan komme nye hytte­felt

  2. Snart er hver fjerde bil i bomringen en elbil – kritisk for Bymiljøpakken

  3. Ut mot Solskjær: – Fullstendig stryk i kamp­forberedelser

  4. Slik fikk Lars Berland helikopteret sitt hjem fra Guate­mala til Strandgata

  5. Politiet tror motor­sykkelen kjørte i bilen bak­fra

  6. Mann og kvinne tatt i stjålet bil med tyvegods