Morten Mølster er død

Morten Mølster døde brått i går kveld, 50 år gammel.

Publisert: Publisert:

BILDEKARUSELL: Presentasjonsbilde av Mølster foran tv-serien «LIPA Dream», der han var med som dommer. <i>Se flere bilder ved å klikke på pilen oppe i høyre hjørne.</i> Foto: Anders Minge

Morten Mølster i forgrunnen sammen med Morten Abel da The September When gjorde comeback i 2008. Foto: Fredrik Refvem

The September When på nittitallet. Mølster helt til venstre. Foto: Fredrik Refvem

TSW-reunion! Abel og Mølster i offensivt samspill. Foto: Pål Christensen

Morten Mølster var en aktiv friluftsmann, og interessert i det meste.

Nok et tidlig bilde av The September When, Mølster til venstre. Foto: Jonas Haarr Friestad

Kjent bilde av Morten Mølster, som «plakatgutt» under MaiJazz.

Uten forvarsler fikk han hjertestans, og livet sto ikke til å redde.— Vi har mistet vennen vår, skriver The September When på sin side på Facebook .

- Veldig viktig for veldig mange

Og Morten Abel sier dette om medmusikanten:

— Morten var en veldig viktig venn for veldig mange. En sentral person i musikk og kulturlivet i Stavanger. Jeg har mistet min beste venn, og en av de viktigste personer i mitt liv, men tanken går til hans fantastiske famile. Dette er veldig, veldig tragisk.

Les også

- En mester er gått bort

Mølster er kanskje mest kjent som gitaristen i The September When, men han var også svært aktiv som gitarist og musiker i flere andre sammenhenger, spesielt innenfor jazzen. Han var en markant skikkelse i norsk musikkliv.

— I sjokk

Morten Mølster har vært styreleder i SSO siden april 2012 og var direktør for orkesteret i perioden 1. august 1999 til 31. august 2000.

Les også

Slik husker musikervennene Morten Mølster

– Vi er i sjokk etter å ha mottatt den triste beskjeden. Våre tanker går til Mortens nærmeste familie, sier Trude Marit Risnes, administrerende direktør ved SSO.– Morten Mølster har vært en enorm kraft for musikklivet i regionen, og hans engasjement for symfoniorkesteret viser bredden i hans musikkliv.

Mølster deltok på SSOs nyttårskonsert sist fredag, hvor han delte ut Stensland-stipendet til cellist Liv Opdal.

De siste årene har han jobbet i reklamebransjen, sist som daglig leder i Oktan reklamebyrå.

Ufattelig tungt

— Det var med sjokk og vantro vi i Oktan Stavanger i dag fikk vite at vår gode og høyst respekterte venn og sjef Morten ikke er blant oss mer. Det blir ufattelig tungt å bære. Som daglig leder har han vært en positiv drivkraft og et inspirerende og kunnskapsrikt muntrasjonsråd. Våre tanker og dype medfølelse går til Mortens familie og mange venner, skriver Ingrid Milde fra Oktan i en melding.

Idrettsmann

Morten Mølster var en aktiv og svært god svømmer i ungdommen. Formen har han hele tiden holdt godt vedlike. I 1991 sprang han New York Maraton sammen med bandkompiser i The September When. Senere har han også vært en aktiv syklist-trimmer.

Morten Mølster etterlater seg kona Trude, og barna August, Bendik og Ella.

Hyllest til Morten Mølster på Musikk- og filmbiblioteket på Sølvberget.

Skriv din siste hilsen i kommentarfeltet under.

Publisert: