- En mester er gått bort

— Stavanger blir en gråere by etter Morten Mølsters tragiske bortgang, sier kultursjef Rolf Norås.

Publisert: Publisert:

Morten Mølster i aksjon sammen med Morten Abel. Foto: Pål Christensen

Denne artikkelen er over syv år gammel

Rolf Norås.

— En mester er gått bort. Et usedvanlig rikt utrustet menneske. Et menneske å bli glad i. Et stort tap, for familien, for venner, for Stavangers og landets kulturliv, sier Norås.- Morten var en glimrende musiker, som opptrådte i både store og små formater. Utendørs konserter, plater, puber og begravelser, Morten kunne alt. Jeg vil savne hans klokskap, visjoner, korrektiver, vitalitet, engasjement, kreativitet. Morten var krevende, ærlig og rett på sak. Du slapp aldri unna med lettvintheter eller pompøse ord. Han spurte alltid: Hva mener du med det? Han var uredd og prinsipiell. Som leder av festivalutvalget i Norsk kulturråd, tok han flere kontroversielle valg, som han alltid stod rakrygget og begrunnet

— Morten var lyttende, søkende og i bevegelse. Vi ga alltid hverandre en klem da vi møttes, sist under Nyttårskonserten i Konserthuset på fredag. Han skrev en vakker sang til meg som han fremførte på min 50 årsdag.

— I dag er jeg takknemlig for det privilegium og den inspirasjon det har vært å være Mortens venn. Akkurat nå er dagen bare fylt med sorg.

— Vi er blitt fattigere. Stavanger er blitt gråere.

Publisert: