Dette er de beste restau­rantene i Sandnes

Spise ute i Sandnes? Her er de seks beste spisestedene våre restaurantanmeldere har besøkt de siste to årene.

Publisert: Publisert:
Hereford & Friends er kanskje regionens beste steakhouse mener vår anmelder.
Grade: 5 out of 6

Hereford & Friends

Saken er biff, hvis det er grillet oksekjøtt du vil ha: Hereford and Friends i Flintergata på Sandnes er kanskje Stavanger-regionens beste steakhouse for tiden. Hereford and Friends makter å være folkelig og elevert på én og samme tid.

Menyen er som en festival til kjøttets pris. Du kan få vegetarmat forresten, hvis du har den skavanken. Fisk også, men først og fremst går du her for kjøttets del. For biffens del, selv om det står både kylling, lammekarré og spare ribs på menyen, skriver restaurantanmelder Arild I. Olsson.

Vi besøkte Hereford & Friends i november 2017, her kan du lese hele anmeldelsen.


Grade: 5 out of 6

Noi

Noi i Langgata er vel verdt et besøk. Dette er god italiensk som ikke koster det hvite ut av øyet og som byr på noen overraskelser.

Noi, overtok i 2018 det som i lang tid var restaurant-Sandnes’ mest populære adresse, nemlig hos nedlagte Charles & de i Langgata, har heldigvis utstyrt seg med karakter. Som et nikk til den meritterte forgjengeren har de også beholdt noen få av klassikerne til Charles på menyen.

Prisnivået på Noi, som har en rikholdig, men ikke overlesset, meny, er omtrent på normalen for gode restauranter litt under toppsjiktet. Det går fint an å slippe unna med rundt 500 per person, inkludert et glass vin, og bli mett. Vi slapp oss riktignok litt mer løs her, og endte opp med det dobbelte. Det var det verdt, skriver restaurantanmelder Harald Birkevold.

Vi besøkte Noi i februar 2018, her kan du lese hele anmeldelsen.


Grade: 4 out of 6

Chai Nashta

Chai Nashta er det ektefødte barnet til Mogul India i Stavanger. Datteren har slått seg ned i Sandnes, i et hjørnelokalet i Bystasjonen hvor Al Forno holdt til tidligere. Det er neppe noen som vil påstå at dette er et sted man oppsøker for utsiktens del, men stedet har begeistret oss med maten de serverte under 100-ugå, og det er tross alt maten som er det viktigste for de fleste av oss når man skal velge restaurant.

Chai Nashta i Sandnes lager stilige småretter og gloheite curryer. Men som restaurantopplevelse har de litt å gå på, skriver restaurantanmelder Kine Hult.

Vi besøkte Chai Nashta i oktober 2019, her kan du lese hele anmeldelsen.


Grade: 4 out of 6

Kronen Gaard

Kronen gård troner under tunge trekroner ved veien til Vatne. Dette er et klassisk, tilbaketrukket sted fjernt fra byens ståk.

Vi ble ønsket velkommen på dannet vis, med en frisk, men veloppdratt gin tonic som aperitiff. Det blir ikke mer klassisk, britisk faktisk, enn dette. Aperitiffen på Kronen gård smøg seg elegant ned ved bordet, uten å rope at den var til stede for deretter å sette seg bredbent på tvers av stolen, slik en rosa boblevin fra sørover på Kontinentet kunne gjort. Kronen gård står for en viss dempet eleganse.

Regningen tikket inn like under 2000 kroner for to trerettere. Jeg synes det er en fair pris for et klassisk og vellaget måltid, som riktignok ikke blåser bakoversveis på noen, skriver restaurantanmelder Arild I. Olsson.

Vi besøkte Kronen Gaard i mars 2019, her kan du lese hele anmeldelsen.


Grade: 4 out of 6

Coyote Tacos

Coyote Tacos i Sandnes viser at også utenlandske kokker kan få dreis på noe så ekte norsk som taco.

Det er selvsagt artig når folk fra Mexico og Texas skal prøve seg på den norske nasjonalretten taco. Men det er selvsagt også med en god porsjon sunn skepsis man nærmer seg et slikt etablissement.

Taco, en fredagsrett som er rendyrket og perfeksjonert i Norge gjennom hundrevis av år, må jo være litt av en svenneprøve for utenlandske kokker, uvante som de er med norske spesialiteter som tacokrydder på pose, skjell så sprø at det bare er unntaksvis at maten havner i munnen uten først å ha havnet i fanget, og selvsagt guacamole på boks.

Og la det være sagt med én gang: Dette får Coyote Tacos ikke til. Maten de serverer, har omtrent ingenting annet enn navnet til felles med den maten annenhver nordmann inntar til Gullrekka en fredags kveld. Her har de tatt fatt i ekte norsk tradisjonsmat og laget sin helt spesielle vri. Taco på texmex-vis! Artig og riktig bra, mener restaurantanmelder Harald Birkevold.

Vi besøkte Coyote Tacos i april 2019, her kan du lese hele anmeldelsen.


Grade: 4 out of 6

San Sab

Hvis du vil ha thaimat med skikkelig futt i, kan du trygt oppsøke San Sab.

Hvor mange ganger har du ikke opplevd å gå på en såkalt etnisk restaurant og ende opp med å spise mat som er tilpasset såkalte norske ganer? Heldigvis ser dette fenomenet ut til å være i endring. Nå kan man få thaimat som thailendere også går gode for flere steder i distriktet. Av en eller annen grunn ser det ut til at de får det bedre til i Sandnes enn i Stavanger, skriver restaurantanmelder Kine Hult.

I et gammelt murhus i en liten sidegate til Langgata var det lun og fin stemning hos San Sab. En varm velkomst gjorde at vi fort glemte minusgradene på utsiden, og drømte oss bort til sydligere strøk. Snart hadde vi fått hver vår øl fra smilets land, mens vi studerte den omfattende menyen. Der kommer det blant annet fram at restaurantens kjøkkensjef og eier Umaporn Sunon kommer fra Isan-området i Thailand, og serverer et knippe meget sterkt krydrede retter derfra. Resten av menyen konsentrerer seg om retter fra Bangkok-området. Her finner man blant annet de velkjente curry-rettene med kokosmelk.

Vi besøkte San Sab i desember 2018, her kan du lese hele anmeldelsen.


Nyhet!
Utforsk alle våre anmeldelser i kartet.

Gå til Restaurantguiden
Publisert: