Rekordvekst i årets julehandel på nett

Etter rekordstor vekst i løpet av slutten av november fortsatte den norske julehandelen på nett å øke kraftig de to første ukene i desember.

Innbyggerne i Oslo, som har det beste utvalget av fysiske butikker, har økt sin netthandel mest. Dette bildet er tatt på Black Friday på Karl Johan i november.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Omsetningsstatistikk fra mer enn 7.100 norske nettbutikker som bruker Klarnas betalingsløsninger, viser at salget økte hele 48 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

– Det er helt åpenbart at mange nordmenn har tatt innover seg myndighetenes smittevernråd og i langt større grad enn i fjor har unnagjort deler av julehandelen på nett, sier markedsdirektør Thomas Elvestad i Klarna Norge.

Innbyggerne i Oslo har i julehandelsperioden stått for den største veksten innen netthandel. Her er veksten i omsetningen 66 prosent. Deretter følger Viken med en økning på 59 prosent.

– Innbyggerne i Oslo, som har det beste utvalget av fysiske butikker, har økt sin netthandel mest. Selv om netthandelen i hovedstaden har hatt en økning over flere år, skyldes nok de store utslagene vi ser nå, pandemien og tiltakene som er innført, sier Elvestad.

Den svakeste veksten i julehandelen på nett er i Møre og Romsdal, Nordland, Troms og Finnmark der veksten har vært mellom 25 og 27 prosent. For Norge samlet var økningen 48 prosent, viser tallene.

Publisert: