Rekordvekst i årets julehandel på nett

Etter rekordstor vekst i løpet av slutten av november fortsatte den norske julehandelen på nett å øke kraftig de to første ukene i desember.

Innbyggerne i Oslo, som har det beste utvalget av fysiske butikker, har økt sin netthandel mest. Dette bildet er tatt på Black Friday på Karl Johan i november.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Omsetningsstatistikk fra mer enn 7.100 norske nettbutikker som bruker Klarnas betalingsløsninger, viser at salget økte hele 48 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

– Det er helt åpenbart at mange nordmenn har tatt innover seg myndighetenes smittevernråd og i langt større grad enn i fjor har unnagjort deler av julehandelen på nett, sier markedsdirektør Thomas Elvestad i Klarna Norge.

Innbyggerne i Oslo har i julehandelsperioden stått for den største veksten innen netthandel. Her er veksten i omsetningen 66 prosent. Deretter følger Viken med en økning på 59 prosent.

– Innbyggerne i Oslo, som har det beste utvalget av fysiske butikker, har økt sin netthandel mest. Selv om netthandelen i hovedstaden har hatt en økning over flere år, skyldes nok de store utslagene vi ser nå, pandemien og tiltakene som er innført, sier Elvestad.

Den svakeste veksten i julehandelen på nett er i Møre og Romsdal, Nordland, Troms og Finnmark der veksten har vært mellom 25 og 27 prosent. For Norge samlet var økningen 48 prosent, viser tallene.

Publisert:
 1. Handel
 2. Julehandel
 3. Netthandel
 4. nettbutikker

Mest lest akkurat nå

 1. Flere unge kan ikke lenger bruke en vanlig datamaskin: – Holder ikke med et kurs

 2. Før var strømprisene lavest i Sør-Norge. Så skjedde det noe

 3. – Ja, jeg blir 60, og jeg elsker det!

 4. Kvinne stjal engler fra gravsted i Randaberg

 5. Ryfast: Stenges to ganger i døgnet i 10 dager

 6. Bendi fra Sandnes skal til Bocuse d'Or: – Når jeg først har sagt at jeg skal gjøre noe, gjør jeg det