Pia Myrvolds avatarer kommer i april

Torsdag 27.april åpner Pia Myrvolds avatar-utstilling i Vitenfabrikken i Sandnes.

Mai, juni og jul blir det 208 kvadratmeter med interaktive installasjoner i Vitenfabrikken. Et møte mellom teknologi og kunst, signert Pia Myrvold. Her fra visningen i Paris.
 • Eli Næsheim
  Eli Næsheim
  journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Dette er en stor og kostbar utstilling, og de første forsendelsene fra Frankrike er alt på plass på lager i Sandnes. To uker før åpning, skal Pia Myrvold selv og utstillingens kurator, i gang med å montere de interaktive installasjonene i Art Avatar.

Art Avatar i Centre Pompidou i 2014. 27.april åpner visningen i Viten-fabrikken i Sandnes.

Denne utstillingen er rettet mot barn og unge, alt ligger til rette for at dette blir den opplevelsen mange bare må få med seg denne sommeren. Her inviteres publikum til å delta i utstillingen. Ved hjelp av digitale verktøy og kreativitet kan hver enkelt utforme sitt eget avatar-objekt, som videre manipuleres til å være en del av utstillingen.

Paris i 2014

I 2014 ble Art Avatar vist i Centre Pompidou i Paris i Studio 13/16, etablert for å trekke flere ungdommer til det berømte museet. Art Avatar i Sandnes bygger på denne og kommer til å ha et utstillingsareal på 208 kvadratmeter.

- Art Avatar blir stående hos oss helt til utgangen av juli, dermed blir det mange fritidsbesøk. Vi er ikke helt ferdige med å lage formidlingsprogrammet, men det er aktuelt å kunne tilby workshops, forteller John Arne Frafjord, avdelingsdirektør i Vitenfabrikken.

Dette er museets første utstilling i de nye lokalene i Solaveien 10. Her skal visningsprosjektene være temporære, det vil si skiftes ut med jevne mellomrom.

Kunst og vitenskap

Vitenfabrikken åpnet i 2008, og Art Avatar kan betraktes som en videreføring av den aller første utstillingen. Også Abels Skissebok var et møte mellom kunst, teknologi og vitenskap.

Avdelingsdirektør Frafjord så Art Avatar i Centre Pompidou i 2014 nettopp med tanke på at dette prosjektet kunne være aktuelt for Vitenfabrikken. Nå blir de realisert, ikke minst takket være en gavesjekk fra Sandnes Sparebank.

Kunstneren Pia Myrvold er fra Stavanger, men bor nå i Paris. Hun har hatt en rekke utstillinger her lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Les også

 1. Kulturministeren så Pia Myrvold

 2. Selvangivelsen: Kunst og teknologi er Pia Myrvolds religion

 3. Private kjøper fortsatt dyr kunst

Publisert:
 1. Vitenfabrikken
 2. Pia Myrvold
 3. Utstilling

Mest lest akkurat nå

 1. – Man er ganske alene hvis noe går galt

 2. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

 3. Ingen har så langt dødd av omikron. Forskere lanserer ny teori om hvorfor den sprer seg så raskt

 4. Snart skal han hedres. Men hedersgjesten selv klarte ikke å holde sitt høytidelige løfte: Å ikke dø før 11. desember

 5. – Dette er en suksess

 6. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.